Már itt is vagyunk az összefoglalóval, frissen, ropogósan reggelihez vagy munkakezdéshez  mellékelve. A két évvel ezelőtti Fail Mary/Game Winning Interception meccs óta ez a két csapat nem találkozott (illetve tavaly Green Bayben az előszezonban igen, de az nem számít), így nyugodt szívvel nevezhetjük a meccset visszavágónak.

A meccs eleji kötelező program (bajnoki zászló felvonása, Pharrell Williams koncert, himnusz, pénzfeldobás, miegymás) és Hauschka kickoffját követően vendég támadással kezdődött a meccs.

A Green Bay no-huddle offense-zel kezdett, de nem jutott messzire, majd a Seahawks első drive-ja elég érdekesre sikerült. Egy felpattanó passz már az ellenfél kezében volt, de végül incompletion lett, a punt után viszont hozzáértek a punter Ryanhez, így haladhattak tovább a hazaiak, végül FG-g jutottak. 3-0.

A Green Bay következő támadása 3&outtal ért véget, illetve ért volna, de az egyébként rossz punt utáni visszahordásnál Earl Thomas elfelejtett fair catch-et mutatni, el is fumble-zta a lasztit, labda a vendégeké! A maradék rövid távot meg már végigmasírozták a zöld-sárgák, Kuhn 2 yardról pedig begyötörte, 3-7.

A Hawks jöhetett, és 6 játék után már örülhettek is a kékek a TD-nek. Ehhez többek között két 33 yardos passz kellett Wilsontól, az elsőt Harvin kapta el, a másodikat Lockette. 10-7. Fantasyban eddig sok pont nem termett, a TD-t szerzőket nem sokan játszatják...

A GB hosszú támadássorozata viszont csak az egyenlítéshez volt elég, a vezetés megszerzéséhez nem. Történt, hogy a félpályáról indított 3&5 játéknál Cobb Bobby Wagnerrel maradt együtt, jogos 44 yardos pass interference lett a játék vége, a Seattle 7 yardos vonalán viszont a Hawks jól védekezett, FG, 10-10. A drive közben megsérült Bulaga a vendégektől, nem is tért már vissza a pályára.

A seattle-iek ráálltak a 6 playből álló drive-okra. Miller egykezes elkapása után...

"Clay Matthews had perfect coverage. What a catch!" (by David Jeremiah)

...Lynch futott be az end zone-ba, 17-10.

A félidő maradék részében érdemleges dolog már nem történt (GB punt, SEA óralepörgetés), így ez is maradt a félidei eredmény.

A második félidőt a Hawks futójátékokkal kezdte, de végül Peppersék jó védekezését követően félpályáról puntolni kényszerültek. A GB viszont azonnal eladta a labdát! Rodgers jó passza kiperdült Jordy Nelson kezéből, pont Maxwell kezébe, aki a 8 yardosig vissza is vitte. Az MMQB-n Greg Bedard pont Maxwellt írta a tippjében, mint az idén legtöbb INT-et szerző játékost. Szerintem erre gondolt, Sherman felé az első félidőben nem szállt passz. A Sajtfejűek red zone védelme viszont szilárdan áll a lábán, így sikerült mezőnygólon tartani az ellent, 20-10.

Rodgersék szép passzokkal haladtak előre egészen a Hawks 41 yardosáig, ott viszont megakadtak, 4&5-re kis meglepetésre nekimentek, Avril sackje után jöhettek a washingtoniak. A Packers védelme a harmadik negyedre felpörgött, gyorsan kiharcolt punt volt a jutalmuk.

Bulaga, Bulaga. A hiánya érezhető volt Rodgersék támadófalán. Rodgerst Bennett sackkelte a saját 3 yardosukon, fumble, a labda az end zone felé gurult, Derek Sherrod (GB) vetődött először a disznóbőrre, safety! 22-10. A baj csőstül jön, volt még egy unsportsmanlike conduct büntetés is vendég részről, így a kickoff után a Seahawks félpályáról kezdhette a drive-ot. A negyed végére egy szép Wilson futással a Green Bay 3 yardosáig meneteltek előre, az utolsó negyed elején pedig a TD is rögtön összejött, Lynch szerzett simán touchdownt. 29-10.

A vendégek az első drive-juk után 19 pontos hátrányban újra visszaváltottak no-huddle offense-re, Rodgers szép passzokkal mozgatta a csapatot, Cobb és Nelson is hozzájárult elkapásokkal a drive-hoz, Starks jól futott, így majd' 5 és fél perces sorozat végén Cobb 3 yardos elkapásával meg is lett a szépítés, de a 2 pontos kísérlet már nem sikerült, 29-16. Maradt 9 és fél perc. Ez volt az első passzolt TD, amit a Seahawks ellen a Century Link Fielden szereztek az ellenfelek a tavalyi 9. játékhét (vs Bucs 27-24 OT) óta.

A hazaiak következő támadásának életben tartásához a zöld-sárgák jókor/rosszkor elkövetett szabálytalanságokkal járultak hozzá, de Wilson is jól irányította csapatát, végül 7 perces (!) sorozat végén 4&1-re is nekimentek Carrollék, és Colemannak az NFL első hallássérült játékosának hatpontosával végleg eldőlt a mérkőzés. 36-16.

Összességében a Seahawks teljesen megérdemelt győzelmet aratott, a vártnál talán simábban, a labda mindkét oldalán ellenfele fölé nőtt. A védelem szilárdan állt a lábán, interceptiont, safetyt is szereztek, Sherman felé pedig egyetlen labda sem (!!)  szállt. Az offense Wilson vezetésével, többnyire magabiztosan masírozott, Harvin (7 elkapás, 59 yard + 4 futás, 41 yard) és Lynch (20 carry, 110 yard, 2 TD) is extrát teljesített, Wilson pedig szinte folyamatosan jó döntéseket hozott, és a fal is sokkal jobb volt, mint tavaly. Peppersék a harmadik negyedben mutattak életjeleket, de igazából az történt a pályán, amit Wilsonék akartak. A túloldalt Rodgers jól játszott, az INT nem az ő hibája volt és a safety-t se írnám neki. Lacynek csak felvillanásai voltak, de Nelson és Cobb is jó teljesítményt nyújtott, Bulaga hiánya (ha súlyos a sérülés) viszont komoly problémát jelenthet a későbbiekben. A bíráskodásról is meg kell emlékezni, az ítéletek többnyire jók voltak, személy szerint 2 defensive holdingra/illegal contactra emlékszem (mindkettő a vendégek kárára) ami véleményes volt.

Válaszd ki kedvenc csapataidat és azonnal értesülsz a legfrissebb hírekről, blogbejegyzésekről, rengeteg gif, kép és videó társaságában  (további információk ITT és ITT): 

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra!