Érdekes kis hétvégénk volt, megvolt talán az év meccse, Chancellor polamalui magasságokba emelkedett (szó szerint), lehetett rendesen bírózni is, én lemaradtam a Colts meccs nagy részéről a kommentháború miatt, Manning nem biztos a folytatásban, szóval voltak történések rendesen.

Baltimore Ravens @ New England Patriots 31-35

Talán az év meccsét játszotta a két csapat, fordulatos, izgalmas, látványos találkozót vívott a két rivális. A Patriots kétszer is 14 pontos hátrányból jött vissza és nyert végül, erre nem volt még példa a történelemben. Úgy gondoltam még az összecsapás előtt, hogy a Ravens győzelmének a kulcsa az lehet, hogy uralják a line of scrimmage-et. Ezt tökéletesen megoldották mindkét oldalon, a támadófal könnyedén tarotta fel a nyomást, a védőfal pedig okozta azt a túloldalon, elég masszívan. Flacco parádézott az első félidőben, míg Brady-nek akadtak gondjai, ennek volt köszönhető a Ravens-vezetés.

Aztán a második félidőre megváltozott minden, Joe játszott gyengébben, Tom pedig brillírozott. Az Edelman-Amendola passzjáték volt talán a fordulópont, mivel előtte nagyon Gronk-centrikus volt a hazafiak támadójátéka, ő cipelte a hátán a csapatot, utána sokkal inkább el tudta osztani Brady a labdákat. A 4 falemberes felállásokról írtunk már vasárnap, Belichick belenyúlt a végeláthatatlan trükkökből álló retiküljébe és ezzel teljesen megzavarta Harbaugh-ékat. Tommy fiú a Brandon LaFellnek adott labdával tette fel a koronát a teljesítményére, egyszerűen tökéletes volt, nincs rá jobb szó, habár volt, aki a "godlike" kifejezést használta. Az viszont vicces, hogy a második félidőben csak Brady-nek volt futási kísérlete, egy QB-sneak, a csapat pedig összesen futott 14 yardot, ennyivel sose nyert még senki a rájátszásban.

A Ravensnek ennyi volt, de örömre adhat okot, hogy a támadókoordinátor Gary Kubiak marad, ráadásul nem is kér fizetésemelést, pedig hívták állásinterjúra főedzőnek is, de úgy tűnik jól érzi magát Baltimore-ban. A Patriots egyértelmű esélyese az AFC-nek, de azért jó kis meccs lesz a Colts elleni derbi vasárnap éjjel.

Carolina Panthers @ Seattle Seahawks 17-31

A végeredmény simább meccsről tanúskodik, mint ami valójában volt. A párducok sokáig jól tartották magukat, aztán jött a Seahawkstól megszokott parádés második félidő, főleg negyedik negyed. A Hawksnak hiányzott Maxwell a jobb oldalról, Simon nem életbiztosítás itt a Legion of Boom-ban, ő a gyenge láncszem jelenleg.

A mérkőzés embere támadó oldalon természetesen Russell Wilson volt, aki harmadik kísérleteknél teljesen nevetséges 8/8, 199 yard, 7 first down, abból 3TD statisztikát produkált. Elképesztő a srác, el is kezdünk róla egy hosszabb posztot rowi kollégával közösen. A találkozó vége felé a Kearse-nek adott passza zseniális volt, a Brady-LaFell passzt idézte kissé, annyira pontos és tökéletes volt. Luke Willsont lehet még kiemelni a Seahawks offense-ből, azonban sajnálatos hír, hogy Paul Richardsonnak véget ért a szezonja, mert elszakadt a térdszalagja.

A védelemből pedig egyértelműen Kam Chancellort kell kiemelni, aki a 90 yardos, meccset eldöntő picksixen kívül kétszer polamaluzott, tehát egymás után kétszer is átugrotta a falat mezőnygól-kisérletnél, aztán mondjuk bénázott és egyszer se sikerült blokkolni, de elképesztő volt látni, ahogy ezt megcsinálja.

Dallas Cowboys @ Green Bay Packers 21-26

Aaron Rodgers erősen sántított a találkozó alatt, de gomes88-cal azon gondolkodtunk, hogy 26-28 csapat fél lábbal is elvinné őt a jelenlegi irányítója helyett. A-Rod az első félidőben önmagához képest gyenge volt, aztán a másodikra nagyon is összekapta magát. A Packers futójáték az első drive-ban nagyon ült, aztán visszaesett, Lacy-nek volt egy asztma-rohama is, a második félidőbe ezért tűnt el egy időre a pályáról. A hazaiaknál Davante Adams (7 elkapás, 117 yard, TD) emelendő ki támadó oldalon, döntő érdeme volt a győzelemben, a védőknél pedig Julius Peppers parádézott, 6 tackle, 1 sack, 2 kierőszakolt fumble.

A Cowboysnál mindenki a Dez Bryant el-nem-kapásról beszél, meg úgy egyébként az egész világon is. Erről hosszabban ma hajnalban értekeztünk, a jelenlegi szabályok szerint jó döntés született a challenge után. A Cowboys nem játszott rosszul, de nem volt ez elég, véleményem szerint ha sikerült is volna a TD Bryantnek, akkor is végig masíroztak volna Rodgersék, a dallasi védelmen sokat kell még fejleszteni emberállományban. 

Murray, Dez szabadügynökök, Garrettnek is lejárt a szerződése, érdekes holtszezon előtt a 'Boys, a Packers pedig utazhat a Century-Link Fieldre. Rodgersben állítólag még 120 percnyi játék van így sérült-vádlistól, szóval jó lenne még hosszabbítás előtt letudni a győzelmet. Sokkal nehezebb dolga lesz vasárnap a magyar idő szerint 21 órától (Kandallóban is megtekintető!) kezdődő összecsapás alkalmával, hiszen nem a Mincey - Carter - Carr nevekből álló, hanem a Bennett - Avril - Wagner - Sherman- Thomas - Chancellor nevekkel fémjelzett címvédővel néz majd szembe.

Indianapolis Colts @ Denver Broncos 24-13

Ennek a találkozónak az első félidejéből szinte semmit se láttam, mert a Kandallóból próbáltam megértetni a kedves facebook-kommetelőkkel, hogy jó döntés született a Bryant el-nem-kapásnál. De sebaj, pótoltam hiányoságomat és be kellett látnom, hogy ez a Broncos így bizony gyenge. Manning sérült, pass rush nem volt, teljesen összeomlott a csapat. Egyetlen egy QB-hitet nem tudott összehozni a DeMarcus Ware és Von Miller nevével fémjelzett egység, ez enyhén szólva nevetséges.

A Coltsnál bezzeg minden tökéletes volt szinte. A támadófal jól muzsikált, Hilton ott verte meg Talibot, ahol akarta, a túloldalon Vontae Davis - aki idén minimum top5 CB, de inkább top3 - minden útvonalat olvasott, bárkit levédekezett Greg Tolerrel egyetemben és még a futójáték is működött Boom Herronnal. 

Peyton immár hivatalosan is átadta a stafétabotot Lucknak, a tegnapi teljesítménye körülbelül Daltonra emlékeztetett, biztos befestették a haját. Manning a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy még át kell gondolnia a dolgokat, akar-e jövőre is játszani. Lehet, hogy ez volt az utolsó mérkőzése? Szerintem abban az esetben, ha Adam Gase, a támadókoordinátor távozik a csapattól és kap egy főedzői állást, akkor Peyton szögre akaszthatja a cipőt. Azonban úgy gondolom, hogy Elway megköszöni John Fox munkásságát, Gase lesz a főező, Manning pedig marad és keres még egy extra 19 milliót.