Greg Hardy, a Cowboys új defensive endje, 10 mérkőzéses eltiltással fogja kezdeni a 2015-ös szezont, köszönhetően egy meglehetősen érdekes körülmények között kiszabott büntetésnek. Ez történik, ha otthon is szabadjára engedik a Krakent. Vajon képes lesz maga mögött hagyni a történteket? Nem lesz egyszerű!

 

Greg Hardy, a Panthers defensive endje, egy Saint elleni Sunday Night mérkőzésen gondolt egyet és a bemutatkozó kisvideón nemcsak, hogy napszemüvegben jelent meg, de még Krakenként is mutatkozott be, aki megmagyarázhatatlan módon a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába járt. Annyira jól sikerült, hogy ezt minden idők legjobb bemutatkozásának tartják a "szakértők":

Mielőtt azonban Kraken lett belőle és leköltözött volna a kastély melletti tóba, Hardy az Ole Miss csapatában játszott, többek között a Szív Bajnokának csapattársaként. 2009-ben az egyik legjobb pass rusher tehetségnek tartották, ám ő inkább visszatért a suliba még egy évre. Utolsó egyetemi éve nem sikerült fényesre, így végül a draft 6. körében kelt el. Első két szezonjában csak 16 meccsen kezdett és mindössze 7 sacket szerzett. Az azt követő szezonban viszont 11-et, a 2013-as évadban pedig 15 sacket gyűjtött össze, aminek következtében Pro Bowlba választották és 2. team All Pro lett.

Ugyanakkor ne feledjük el, hogy Hardy a liga egyik legjobb védelmének tagjaként parádézott 2013-ban. Ám így is figyelemre méltó, hogy sackjeit jó kvalitású játékosok ellen szerezte (Will Beatty, Jake Long, Donald Penn), ráadásul rendkívül kreatívan és változatosan kivitelezve:

1. Kivárással

2. Speed Rush Jake 2. Long ellen

3. Bull Rush defensive tackle-ként

Az is lenyűgöző adat, hogy a zsákolásait átlagosan kevesebb, mint 3 másodperc alatt (2.95) szerzi úgy, hogy csak kétszer hagyták blokkolatlanul. Tehát, ha szabadjára engedik a Krakent, akkor bizony büntet! Csak hát potenciál, upside vagy hatalmas fejlábú ide vagy oda, a lassan 27 éves defensive end csak a 12. heti Panthers elleni mérkőzésig nem léphet pályára (taps Goodellnek!) 2015-ben.

Greg Hardy 25 mérkőzéses eltiltása maradékát fogja letölteni idén egy olyan családon belüli erőszak vádja miatt, melyből még csak bírósági eljárás sem lett. A történet azzal kezdődött, hogy Hardy hívta a 911-et azzal az indokkal, hogy a barátnője (Nicole Holder) nem volt hajlandó elhagyni a védő lakását. Ezen felül agresszívan viselkedett, többször megütötte a sztárt (pl. a cipőjével), annak adminisztrációs asszisztensének kellett lefognia a nőt. Amikor a rendőrök kiérkeztek, egy rendesen helybenhagyott 24 éves nőt találtak a helyszínen, aki érdekes módon sem segítséget nem volt hajlandó elfogadni, sem tanúskodni nem akart.

Greg és Nicole

Egy hónappal az eset után azonban Nicole Holder felvette a kapcsolatot a hatóságokal. Állítása szerint Hardy támadta meg őt, halálosan megfenyegette („ha megpróbálja kivenni az ételt Hardy családjának a szájából”) és „kitessékelte” a lakásból. Elismerte, hogy önvédelemből ugyan, de tényleg megütötte a futballjátékost és azt sem tagadta, hogy gyakran használ kokaint sőt, a kérdéses eset során is annak hatása alatt volt. Ez utóbbi mondjuk elég érdekes tény. Hogy e miatt, vagy sem, de bírósági eljárás végül nem lett a dologból, ugyanis a sértett civilben megegyezett a vádlottal majd „felszívódott”.

Hogy hogyan történt valójában a dolog, talán soha nem tudjuk meg. Mindenesetre be kell látni, hogy vannak olyan nők, akik például örömüket lelik abban, ha egy Justin Bieber leköpi őket a teraszról. Olyanok is akadnak, mint Anastasia Steele a Szürke 50 árnyalatából. Vélhetőleg megtalálta a zsák a foltját, szerintem ugyanis normális nő nem áll le olyan pasival, amelyiknek kínzókamrája van a WC mellett, se olyannal, aki Krakennek hívja magát és a Roxfortba járt.

Bizalomgerjesztő

Utólag az már lényegtelen, hogy az asszony bedrogozva bekattant-e vagy sem, hogy szerinte „járt-e” neki pár kijózanító pofon vagy sem. A végeredményen nem változtat. Ahogy Vick nem sétáltathat már soha nyugodtan kutyát, úgy Hardy sem tudja ezt lemosni magáról. Ennek bizonyítékaként az egyik első Cowboysos edzésén Hardy rögtön bunyóba keveredett. A másik delikvens Davon Coleman volt, aki nemes egyszerűséggel „woman beater”-nek nevezte a tréningen limitált igyekezetet mutató Krakent. További aggodalomra ad okot, hogy Hardynak állítólag nézeteltérésé volt a védőfal több más tágjával is. Az öltözői hangulatra gyakorolt negatív hatása pedig már rövidtávon is károsabb lehet, mint amennyi előnnyel jár(na) a védő játéka. Különösen a pályán kívüli balhékra amúgy is hajlamos Randy Gregoryra lehet rossz hatással.

Hardy remek, tehetséges játékos, a szükség pedig nagy úr az NFL-ben. Ugyanakkor az eset kardként fog lebegni a feje fölött egész pályafutása során. Egy rosszul megfogalmazott mondat, egy a semmiből előkerülő kép és könnyen úgy járhat, mint Ray Rice. Reménykedek/reménykedjünk benne, hogy Kraken ezentúl csak a pályán tör elő belőle.