fk_power_rankings

Ezzel a résszel befejezzük az erősorrendünket, kiderül ki a legjobb csapat a ligában. Ha lemaradtál, az első rész ITT, a második ITT, a harmadik pedig EMITT található.

 8. Cincinnati Bengals

A Bengals az idei szezon után nagy döntés előtt fog állni, hiszen Daltonnak lejár a szerződése és ugyan az alapszakaszban jól teljesít a vörhenyes QB, a rájátszás mérlege 0-3 rendkívül pocsék teljesítményekkel. Pedig körülötte nincsenek gondok, van egy elit elkapója A.J. Green személyében, aki mellett Marvin Jones kezd fellépni második számúnak. A tavalyi első körös tight endtől, Tyler Eiferttől is többet lehet várni, és remek futóik vannak. Az OTA-k alatt a másodéves Gio Bernard kapta az első csapat snapjeit és az újonc Jeremy Hill a másodikat, míg a "law-firm" BenJarvus Green-Ellis csak a harmadikat, tőle lehet megválnak majd. A támadófal se rossz, a bal oldali guardot, Chris Bolingot lehetne lecserélni és az új centernél, Trevor Richardsonnál is bőven vannak jobbak (mögé mondjuk érkezett Bodine a draftról).

A védőfalból egy nagyon fontos láncszem, Michael Johnson távozott, a helyét Margus Hunt vagy Wallace Gilberry veheti át. Középen egy elit játékos, Geno Atkins foglal helyet egy tavaly gyenge produkcióval előrukkoló Demota Pekó mellett. A jobb szélen Carlos Dunlap is jó játékos. A linebacker sorban a kiváló Vontaze Burfict mellett Maualuga és Rey kezdhet, esetleg Lamur, de Burfict magasan kiemelkedik közülük, pedig 2 éve senki se gondolta volna ezt, miután nem kelt el a drafton. A secondary egész jó, bár a coordinator Mike Zimmer távozott, aki ki tudta hozni a maximumot az egységből. Viszont jött Darqueze Dennard az öregedő csapatrészbe Newman, Pacman Jones és Leon Hall mellé. Safety-poszton Nelson és Iloka foglal helyet, előbbi már egy ideje jó játékos, Iloka pedig fejlődik, de Daniel Manning akár ki is szoríthatja a kezdőből a training camp alatt. Jó ez a csapat, a playoffot nagyon valószínűnek tartom, ott viszont nem várok semmit, csak a szokásosat. Első körben az előző postba raktam őket és most sem vagyok teljesen kibékülve ezzel a helyezésükkel, de a Colts-Cardinals-Bears trió közül se raktam volna ide senkit könnyű szívvel.

 7. Philadelphia Eagles

Kelly mester átvette a csapatot és remek szezont produkáltak. Az offense igazából egyetlen puzzle-darabra van a tökéletességtől, egy igazi első számú elkapó kellene még. Nem csak DJax kivágása miatt, hanem egyébként is. Most a sérülékeny Maclinnel és az egyéves csoda Cooperrel fog kezdeni a csapat. Slotban az újonc Matthews áll majd fel, sokat várok a sráctól, nagyon okos és tehetséges játékos, emellett még szorgalmas is. Sokszor használ majd két TE-s felállást Kelly mester, Ertz felé is magasak az elvárások második szezonjára, sokkal nőhet a szerepe tavalyhoz képest. A támadófal az egyik legjobb a ligában, habár már öregszik. Mondjuk Lane Johnson el lesz tiltva az első 4 meccsről, ez nem jó hír a sasoknak, Barbre fog kezdeni ez idő alatt. A Peters - Mathis - Kelce - Herremans - Johnson ötös viszont tényleg erős. McCoy idén is top3 futó lesz, ha nem sérül meg, ebben biztos vagyok, de én  a legjobbnak várom (fantasy alert, idén valószínűleg lecsúszok róla, pedig tavaly a 8. hely környékén nagyon jó üzlet volt az összes ligámban). Elképesztő a srác egyébként, élmény nézni a játékát. Mellette pedig lesz még egy Darren Sproles is. Megnézem majd az ellenfelek védő-koordinátorainak az arcát, amikor Shady és Sproles egymás mellett állnak fel a backfielden. Nick Foles tavaly berobbant és ugyan nem fogja megismételni a 27-2-es TD-INT arányát, szerintem idén is pazarul fog teljesíteni.

sprolesTCDarren Sproles edzésben. Lassú a srác.

A védelem a jóval gyengébb egység, tavaly is az volt és idén is az lesz. A védőfal egyébként jó, a Thornton - Logan - Cox trióval semmi gond nincs, főleg futás ellen. A pass rushon lehetne még javítani náluk is és egy sorral hátrébb is. Trent Cole és Connor Barwin felel az OLB posztokért és mivel Cole nem jó coverage-ben, csak pass rushban (eredetileg ő ugyebár 4-3 DE), így a Kellytől és a védőkoordinátor Bill Davistől elvárt és alkalmazott változatosság megcsappan és Connor Barwint sem lehet szabadon ereszteni az irányítóra. Ezért jött Marcus Smith a draft első körében, aki passzsiettetésben és coverage-ben is jó, így fokozza a csapatrész sokszínűségét (habár jelenleg csak a harmadik csapattal edz). A linebacker sor közepén Ryans és Kendricks kap szerepet, utóbbi sokat fejlődött és év végén parádés volt, főleg a nagy játékok megcsinálásában, előbbinek gyengéje a 3-4es rendszer, de szerintem jobb volt tavaly, mint sokan mondják/írják. A secondary viszont nagyon gyenge. A slot corner poszton Boykin viszont kis túlzással elit, ott nincs probléma. A két szélső CB poszton annál inkább, a Cary Williams - Bradley Fletcher páros katasztrófa, a Dolphinstól érkezett Nolan Caroll lehet kiszorítja egyiküket. Safety pozícióba érkezett a veterán Malcolm Jenkins, akit inkább vezérnek szánnak, mint hatalmas erősítésnek (legalábbis szerintem), habár az eddigi állományon még erősített is. Mellette Nate Allen kezdhet, de remélem Earl Wolff ki tudja majd szorítani. A defense tavaly év végére sokkal jobban teljesített, további előrelépést várok tőlük. A csoportgyőzelmet egyértelműnek tartom, utána pedig majd meglátjuk.

  6. Green Bay Packers

Rodgers sérülése rámutatott, hogy mennyire kiváló játékos is ő és mekkora veszteség a csapatnak, ha kiesik (nem mintha eddig nem tudtuk volna). Ezért a támadófalat fontos lenne/lett volna megerősíteni, de a Packers nem igazán igazol a szabadügynök-piacról, így sok mindenről nem lehet beszélni. Arról igen, hogy a center Dietrich-Smith-t nem igazolták újra, így a tavalyi negyedik körös Tretter fog kezdeni, akiről nem sokat tudunk, hiszen nem igazán játszott még. Mellette a guardok rendben vannak, a tackle-ök is nagyjából. Habár Bakthiari újoncként 8 sacket engedett, szerintem idén jobb lesz. A túloldalra visszatér Bulaga, aki kihagyta az egész szezont tavaly, és ha nem sérül meg ismét az edzőtáborban, akkor fontos része lesz a csapatnak. Végre van futójáték Green Bayben, Eddie Lacy elképesztően teljesített tavaly is, idén se lesz ez másként (nálam top5 fantasy pick). Az elkapókkal eddig se volt nagy baj ha egészségesek voltak, most még érkezett két újonc is, az egyik ráadásul a második körben (Adams), szóval itt is jó a csapat. A tight end poszt nagyon is kérdéses, a tavaly berobbanó Quarless lehetne a kezdő, de a harmadik körös újonc Richard Rodgers elkápráztatta a csapatot a remek teljesítményével az edzések alatt, így lehet átveszi Quarless helyét. Egyébként a rendkívül tehetséges de ugyanennyire balhés Colt Lyerlára is érdemes lehet figyelni a training campben és az előszezonban. Összességében tehát az offense továbbra is kiváló.

A védelem a problémásabb. Nem megszokott módon, egy nagy névvel újítottak tavasszal, Julius Peppers érkezett, aki mindig is 4-3as DE volt, a Packers pedig 3-4et használ. Állítólag DE-ként és OLB-ként is használni fogják. Fénykorában elképesztő párost alkotott volna Matthews-zal, tavaly azért gyengébb volt a teljesítménye, kíváncsian várom, mit fog produkálni idén. A védőfalban azért lehet helye, mert a gyorsaságra akarnak rámenni és Datone Jones helyén játszatható is, aki tavaly nem játszott jól (mondjuk túl sokat se), de fejlődni fog még, ahogy több játéklehetőséghez jut. A másik DE Mike Daniels, aki tavaly második volt Matthews mögött sackekben, szóval jól játszott, őt nem hinném, hogy kirakják. Középen a nagynevű, de teljesítményben nagyot visszaeső B.J. Raji szerepel, aki egy egyéves "most mutasd meg" szerződést kapott és ha nem rakják ki defensive end posztra, akkor újra jó lehet. A bal oldali OLB posztra Peppers mellett Perry és Neal is pályázik, szerintem legtöbbet itt fog játszani Peppers, főleg az úgynevezett "Elephant" pozícióban (amikor a védőfal szélén, a tight end külső vállán áll fel és onnan megy az irányítóra). A túloldalon Clay Matthewsról nem sokat kell beszélni, az LB sor közepe viszont nagyon gyenge volt tavaly. Hawk is és Brad Jones is, átjáróház volt a védelem közepe. A cornerback poszt erős a csapatnál, a Tramon Williams - Sam Shield páros mellett sok időre számíthat a sérülésből visszatérő Casey Heyward is. A safety poszt érdekes, első körben érkezett HaHa Clinton-Dix, és én azt hittem, hogy simán övé lesz az egyik S poszt, erre MZoli felvilágosított, hogy az OTA-k alatt gyengén szerepel és inkább Micah Hyde fog kezdeni Burnett mellett, de hosszú távon a Hyde - Clinton-Dix párost szeretnék alkalmazni. Fun-fact: tavaly csak a Packers safety-jei nem szereztek interceptiont a ligában. A védelem egyértelműen gyengébb, mint az offense, igazából a középső tengelyen kellene javítani (ha Raji visszatér NT posztra, akkor ez már fejlődés), illetve a safety-k játékán. Javulás várható a védelemtől, meglátjuk mekkora.

 5. New England Patriots

Brady számai visszaestek tavaly és tudom, nem volt Gronk meg szar elkapók, satöbbi. Most van Gronk (de meddig?), az elkapók viszont ugyanazok, csak egy évvel öregebbek, ami a tavalyi újoncoknak kifejezetten kedvező. Brady remek irányító és tavaly az elkapói sem segítették, de én úgy gondolom, hogy ő sem volt a teljesítménye csúcsán. Van két jó slot-elkapójuk (Edelman, Amendola), amit negatív értelemben használok, mert a szélen csak a Dobson - Thompkins páros található, akik másodévesek lesznek, Dobson a Steelers ellen kiemelkedőt nyújtott, amúgy nem sokat és sérült is volt, Thompkins meg az OTA-k meg a Training Camp alatt villogott (ahogy elvileg idén is teszi), de év közben keveset mutatott. Ja, meg leigazolták LaFellt. Nem egy veretes névsor, de persze Brady sokat dob (szó szerint) a dolgok állásán. A támadófalon is lehet javítani, a center Wendell és a jobb oldali guard Connolly is gyenge volt tavaly és nem hoztak a pótlásukra senkit. Rajtuk kívül viszont minden más falember kiváló, Solder és Vollmer a szélen, Mankins pedig bal oldali guardban. Nyomás tehát főleg középről jöhet Bradyre. Nem olyan rossz ez az offense, mint amennyire most lefestettem, inkább egyénileg rosszabbak, mint rendszerbe szedve, de azért lássuk be, ha nem Brady irányítana, nagy bajok lennének.

Revis már Pats edzőcuccban oszt autogramotRevis már Pats edzőcuccban oszt autogramot

A védelem viszont nagyon is jónak mondható, ami talán kicsit meglepő az utóbbi évek alapján. A PFF értékelései szerint Kelly-n kívül minden front7 tag "good starter" és vitatkozni sem igazán tudok ezzel. Kelly helyét pedig idővel át fogja venni az újonc Easley, akiben rengeteg potenciál van, csak sérülékeny. A legnagyobb gond a sérülésekkel volt a defense-ben, többen is ilyen-olyan problémákkal bajlódtak. Tegyük fel, hogy ez elkerüli a csapatot. A védőfal közepén Wilfork és Kelly foglal helyet, mindketten voltak sérültek tavaly és nagyon hiányoztak, főleg Wilfork, aki achilles-ín sérülésből tér vissza és ilyen nagy embereknek ez nem mindig sikerül tökéletesre. A fal szélén Ninkovich és Chandler Jones kezd, utóbbi szerezte a legtöbb sacket a csapatban, előbbi pedig a futás ellen kiváló. A linebacker sorból Mayo volt sérült, a veterán játékos vezére az egységnek. Két oldalán az év végére egyre több szerephez jutó és pazarul játszó Collins és a 2012-es első körös játékos, Hightower játszik. A secondary-t jól felpezsdítette a vezetőség, Darrelle Revis és Brandon Browner is új érkező és utóbbi négymeccses eltiltása után ők lehetnek a kezdő CB-páros. Persze csak akkor, ha Logan Ryan ki nem szorítja Brownert. A slotban Kyle Arrington játszik majd, ez is elég jól hangzik. Revis bármikor levédekezik egy az egyben szinte bárkit, Browner ugyan kicsit lassú, hosszú labdáknál kell mellé egy safety segítsége, de rövid távon kiváló és hozza magával a Seahawks-féle kemény stílust. A safety poszton van egy hatalmas hiányosságuk. Na nem McCourthy, aki kiváló játékos, hanem mellette Harmon, aki finoman szólva is hagy kivetnivalót maga után. Ha a pass rush menni fog, akkor a secondary-nek még könnyebb dolga lesz, márpedig úgy tűnik, a front7 is elég jó ahhoz, hogy siettetni tudják az ellenfél irányítóit.

 4. New Orleans Saints

Egy kicsit a Patriots elé helyezem a Saintset, de tényleg nem sokkal. Hosszú évekig a támadófal volt a Saints problémája, viszont már sokkal kevésbé. Mondjuk De la Puenta elengedését nem igazán értettem (helyette Goodwin érkezett), a két guard (Evans és Grubbs) Pro Bowler, a jobb tackle Strief nagy szerződést kapott a jó teljesítményére, a bal tackle Armstead pedig biztató volt újoncként a négy kezdő meccse közül háromszor és az atletikus falember még egyértelműen fejlődőképes. Drew Breest nem kell bemutatni senkinek és ugyan nem olyan elképesztő a Colston - Stills - Cooks elkapótrió, Brees mindenkiből kihozza a maximumot, ha nem többet. Graham pedig megkapta a nagy szerződését, így legfeljebb egy sérülés gátolhatja meg egy újabb remek szezonban. A futójáték érdekesebb és Brees panaszkodott is Sproles elcserélése miatt, Pierre Thomas még mindig itt van, Mark Ingram nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, viszont Khiry Robinson nagyon nyújtott a rájátszásban, nagyobb szerepre számíthat idén. Az offense továbbra is hengerelni fog, e felől nincs kétség.

Hatalmasat javult a védelem az előző szezonra, ami nagyban köszönhető Rob Ryan koordinátornak. Kezdjük náluk hátulról, mert oda érkezett a szabadügynök piac egyik legjobb játékosa, Jairus Byrd, akire nem igazán tudom hogy volt pénze a csapatnak a sapka alatt, de megoldották valahogy és egy ligaelit safety-t szereztek maguknak a tavalyi első körös Kenny Vaccaro mellé, aki szintén kiválóan játszott, így ez a poszt nem nagyon lehetne erősebb. A cornerekhez igazolták Champ Bailey-t, aki a játéka mellett (ami már megfakult) mentorként is kiváló lehet. A túloldalán Keenan Lewis kezd, aki jó játékos, Bailey jelenléte főleg Corey White játékperceinek jelent rosszat, amit a szurkolók valószínűleg nem bánnak túlságosan. Az OLB poszt egyike Gallette-é, aki 12 sacket gyűjtött be tavaly és remek pass rusher, a túloldalon pedig a tavalyi évet sérülés miatt kihagyó Victor Butler kaphat szerepet, akitől sokat várnak. Középen van a védelem leggyengébb pontja, a Hawthorne - Lofton páros, akik nem csak itt, hanem a legtöbb csapatban is gyengének számítanának. A védőfal viszont ütős, főleg az All-Pro Cameron Jordan, de mellette Hicks és Bunkley/Jenkins is jó játékosok. A jó pass rush pedig segíti a secondaryt, nagyon jó lehet ez a védelem és sok interceptiont is várok tőlük.

 3. Denver Broncos

Szarrá verték őket a Super Bowlon és az edzők a múlt héten megnézették a játékosokkal a február eleji teljesítményüket, biztosan örültek nekik a srácok. Manning öregszik, de ez nem igazán látszik rajta. Az offense körülötte továbbra is kiváló, habár a falban történtek helycserék. Beadles távozott, de Clady visszatér sérülésből. Frankin tackle-ből bemozog Beadles helyére és Chris Clark lesz a kezdő jobb oldali tackle. A falban egyedül a center, Ramirez rájátszás-beli szereplése adhat okot aggodalomra, egyébként rendben vannak. Peytonnak az elkapói is jók, de ha nem is lennének annyira, akkor is naggyá tenné őket. Decker helyett Sanders érkezett (fantasy sleeper), Demaryus Thomas az egyik legjobb elkapó a ligában és Wes Welker ugyan már leágazóban van talán, még mindig jól teljesít. És a tavaly berobbant tight endről, Julius Thomasról nem is beszéltünk. A futók közül Moreno távozott karrierje legjobb idénye után, a másodéves Montee Ball fogja átvenni a helyét és Manning alatt minden futó remekel (fantasy alert!), így sokat várok tőle is.

Manning, Ball and the ball. #faviccManning, Ball and the ball. #favicc

A védelem volt tavaly a gyenge pont, igyekeztek ezen javítani. A secondary-be érkezett Aqib Talib és T.J. Ward a szabadügynök-piacról, illetve Bradley Roby a draftról. Mindhárman kezdeni fognak valószínűleg, Talib és Roby mellett  Harris játszhat a slotban, Ward mellett pedig Moore foglal majd helyet, aki a leggyengébb pontja a másod-védővonalnak. Nagyon jó csapatrész alakult itt ki, persze ha Talib és Roby is a focival és nem a pályán kívüli dolgaival lesz elfoglalva. A linebacker sor szélein Von Miller és Danny Trevathan szerepel, mindketten jó játékosok, főleg Miller, de Trevathan is remek teljesítményt nyújtott tavaly. Egy nagy lyuk tátong a védelmen, méghozzá a középső linebacker poszton, ahol feltehetőleg Nate Irving kezdhet, de rá nem igazán bíznék kezdő helyet alapesetben. A védőfalba nagy erősítésnek érkezett Demarcus Ware, aki ha egészséges marad, nagy segítség lehet a pass rushban. A túloldalán (Von Miller oldalán) Derek Wolfe kaphat szerepet, aki nem játszott túl jól tavaly és mindenképp fejlődést várnak tőle. Középen a futás ellen kiváló Terrance Knighton és a tavalyi elsőéves játékos, Sylvester Williams jut szóhoz elsősorban, az utóbbinak is jobban kell játszania, mint tavaly. Jó ez a védelem és mivel épp egymás jelenléte miatt se Ware-t, se Millert nem lehet majd megkettőzni, így ez mindenképp erősíti majd a passzsiettetést, ami a secondary-nek is előnyére válhat majd. Én konferenciadöntőbe várom minimum a vadlovakat, de inkább a Super Bowlba.

 2. San Francisco 49ers

Sokak szerint a 9ers a legjobb csapat, én viszont fenntartom azt a helyet a - gondolom már mindenki kitalálta - címvédőnek, amíg visszaesést nem látok tőlük. Na de beszéljünk most a 49ersről, akik új stadionba költöznek Santa Clarába, a Levi's Stadiumba. A  csapat támadófala az egyik legjobb a ligában, egyedül a center poszt változott tavaly óta, ott Goodwin távozásával Kilgore, vagy a harmadik körös újonc, Marcus Martin kezdhet, de jó dolguk lesz, hiszen körülöttük parádés a felhozatal. Frank Gore a csapat futója továbbra is, de jövőre szabadügynök lesz és valószínűleg el is engedik, hiszen a második körben draftolták Hyde-ot és Marcus Lattimore és épülget az egyetem alatt összeszedett brutális sérüléséből. Kaepernick irányít, aki ugyan az év elején nem játszott olyan jól, év végére ismét formába lendült. Célpontjai is vannak bőven, a Crabtree - Boldin duó mellé érkezett Stevie Johnson, illetve tight end poszton is egy bizonyos Vernon Davis várja a labdákat, illetve a depth is bőven jó a támadóknál, így egy-egy sérülés esetén sincs katasztrófa (ez alól persze Kaep kivétel, Gabbertre nem bíznám a csapatom, ha Super Bowlba akarnék jutni).

A front7 kiváló, a PFF-nél egyedül Glenn Dorsey nem kapott átlag feletti (vagy jobb) minősítést, de ő se játszott rosszul a nose tackle pozíciójában. Két oldalán a szeptemberben 35 éves Justin Smith és Ray McDonald kap szerepet. Smith lassan elveszti egykori fényét, de a tavalyi második körös Tank Carradine fel tud majd lépni a helyére, ha ez bekövetkezik. A linebacker sor a legjobb a ligában, ha Aldon Smith a focira koncentrál és NaVorro Bowman egészséges. A Brooks - Willis - Bowman - Smith kvartett elképesztő. Smith helyén Lemonier játszhat, ha Aldon megint bajba kerül vagy eltiltják, Bowman helyét pedig az újonc Borland veheti át, amíg a sztár fel nem épül. Az ok pedig, amiért nem raktam őket a Hawks elé, a secondary. Gyengült ez az egység, ez pedig a Hawksnál talán sehol se mondható el, ennyire biztosan nem. Távozott a három legjobb cornerükből kettő (Rodgers és Brown) és az egyik kezdő safety is (Whitner). Így most Culliver és Brock fog kezdeni CB-ben, safety-ben pedig Eric Reid és Anthoine Bathea. Bathea közepes játékos, nem is hosszú távra terveznek vele, hiszen az első körben draftolták Jimmie Wardot, aki idén legtöbbet a slot corner szerepben fog feltűnni és feltehetőleg jövőre veszi át Reid mellett a másik safety pozíciót. Nem túl jó ez a secondary, de a kiváló pass rush miatt jobbnak fognak tűnni.

 1. Seattle Seahawks

És a címvédők vannak az első helyen, megadom nekik az előnyt, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik ("benefit of the doubt"). renningan nagyon fog ezen vitatkozni, de egy sörben fogadtunk a Hawks rájátszásában, aki szeretné tartani a tétet velem szemben, kommentekben jelentkezzen és a wild card körben a Kandallóban rendezhetjük a számlát. Na nézzük a támadókat, a legnagyobb hír Lynch holdoutja. Új szerződést akar, a Hawks pedig nem akarja megadni neki, hiszen van még 2 éve a szerződésből és anno egy nagylelkű kontraktussal kínálták meg. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, mert Lynch naponta $30.000 büntetést kap, a Seattle-nek pedig jól jönne azért edzésben tudni a támadósor legjobb játékosát. A támadófal tavaly se volt erős, most meg még Giacomini is távozott, így itt továbbra is nagy problémák vannak. Russell Wilson egy született vezető és egy remek játékos, most visszakapja remélhetőleg egészségesen Percy Harvint és draftolták is Paul Richardsont a második körben, viszont Golden Tate lelépett, Sidney Rice meg visszavonult, tehát továbbra sem fantasztikus az egység, de ha Harvin egészséges tud maradni, akkor nem lesz nagy probléma.

A védelem továbbra is elit, a PFF értékelése szerint csak egy játékosuk nem átlag feletti, ő pedig a slot CB, Jeremy Lane. A kezdők elképesztően jók, a depth viszont megcsappant, hiszen többen is távoztak. A front7-ből Clemons, Bryant és McDonald, a secondary-ből pedig Browner és Thurmond. A védőfal most a Bennett - McDaniel - Mebane - Avril négyesből áll, mind a négyen kiváló játékosok, mind a futás ellen, mind passzsiettetésben, talán McDaniel a leggyengébb közülük. A linebacker sor így néz ki: Bruce Irvin/Malcolm Smith - Wagner - K.J. Wright, ez a hármas is erős. A legion of boomból ugyebár Browner és Thurmond távozott, de Byron Maxwell kiváló helyettesük lesz, így a Sherman - Maxwell - Chancellor - Earl Thomas négyes továbbra is parádés és félelmetes. A slot corner poszt, ahogy említettem, a kérdéses, Jeremy Lane vagy a tavalyi ötödik körös Tharold Simon játszhat, aki az OTA-k alatt sokakat lenyűgözött. Tehát a védelem szinte minden porcikája kiváló, a támadósoron kellene javítani, de tavaly is Super Bowlt tudtak nyerni kvázi ezzel az offense-szel, szóval én nem várok nagy visszaesést. Természetesen az benne van, hogy a 9ers nyeri a csoportot, mert nagyon közel van a két csapat egymáshoz, de azt nem tudom elképzelni, hogy Pete Carroll csapata na jusson rájátszásba.

Most pedig jöjjön az összesítés, Kopi3.14 javaslatára pedig elkészítettem egy számszerű rangsorolás. Úgy döntöttem, hogy az első csapatnak (Seahawks) 10.0-t adok és onnan indulok lefelé. A számok az egyes csapatok közti "távolságot", "különbséget" próbálják meg reprezentálni az én megítélésem szerint.

power ranking