Ha már rowi lenyúlta a legnagyobb rangadókat, én is kölcsön veszem a 1st és 4th downos ötletét, így a mostani beharangozót ennek a szellemében fogom megírni. 1st downt érnek a csapatok, illetve játékosok pozitív teljesítményei, 4th downt pedig a csalódást keltő produktumok. Feltámadó Saints, nullázó Chargers, mixgyilkos Rams és a többiek.

New Orleans Saints@Carolina Panthers 28-10

Meglepően sima mérkőzésen nyertek Breesék a Panthers otthonában, ezzel megszerezve a vezetést az NFC South-ban.

1st downs

Mark Ingram – a sérülésből nemrég visszatért futó a Packers után a Panthers ellen is parádézott (reménykedhetnek, hogy a Patriots-szal találkoznak a Super Bowlon). 100 yardot és 2 TD-t szerzett a mérkőzésen, magasan csapata legjobbja volt.

Panthers Defense – Az egyetlen dicsérhető egysége a hazaiaknak. 1 INT, 4 sack, két kierőszakolt és egy begyűjtött fumble fűződik hozzájuk. Kár, hogy az offense kuka volt.

Jimmy Graham – A TE volt Brees legjobb és legmegbízhatóbb célpontja, bár szemmel láthatóan még mindig nem egészséges. Mondjuk ütötték is rendesen, épp hogy a földön fekve nem rúgtak bele. Ennek ellenére végigjátszotta a mérkőzést és a csapat egyetlen passzolt TD-jét és ő húzta be.

4th down

Cam Newton – Newton valami irdatlan homály volt a mérkőzésen, futott TD ide vagy oda. Folyamatosan túldobta az elkapóit, nem ment a read option, nem érezte a nyomást, aminek egy INT, egy saját térfélen elveszített fumble, illetve 35%-os passzpontosság lett az eredménye. Rajta ment el a meccs.

Panthers elkapók – Nem volt Newton sem elemében, de az elkapók is hozzátették a magukét. Benjamin leginkább a szabálytalanságaival tűnt ki, Cotchery a dropjaival, Brenton Bersin pedig Corey White kezébe szerencsétlenkedte Newton amúgy jó passzát.

Philadelphia Eagles@Houston Texans 31-21

Az Eagles hihetetlenül jó, Foles sérülését is simán elbírta a csapat. A fiatal QB-nak egyébként 4-6 hetet kell majd kihagynia, míg Foster is összeszedett egy kisebb, de nem komoly sérülést.

1st down

Mark Sanchez – Nem hittem volna, hogy valaha ilyet írok, de Sanchez jól játszott. Igaz volt két INT-je, de abból az egyik egyáltalán nem az ő hibája, a másik pedig minimum vélemény. De jól szállt be Foles sérülése után, adott két TD-t, ültek a hosszú passzai, és ami még fontosabb, nem Weeden.

Arian Foster – Foster már meccsek óta folyamatosan pro bowler szinten játszik, most épp egy 56 yardos elkapott TD-vel mutatkozott be.

Jeremy Maclin – 6 elapásból 158 yard és egy-egy TD Sancheztől és Folestól is. Elképesztő formában játszik, ahogy az egész offense. Talán még jót is tesz nekik Foles sérülése.

Texans védelem – 4 sack, 3 INT (egy pick-six), 1 Fumble. Csak egy Watt touchdown hiányzott.

4th down

Andre Johnson – Míg DeAndre Hopkins szárnyal, addig Johnson motiválatlan, dekoncentrált és teljesen használhatatlan. Valószínűleg az öltözői hangulatra is rányomja a bélyegét, pedig nem lenne rossz ez a Texans támadósor még Fitzpatrick-kal sem.

Cary Williams EZT a Johnson-t nem játszatná a csapatában 

Texans támadók mentalitása – Míg a védelem hasít, legalábbis lelkes, addig a támadók tompák és hitetlenek. Biztos van hozzá köze Fitzmatricknak, de még a sikeres játékok után sem látszik rajtuk a felhőtlen öröm. Mintha egyáltalán nem hinnének abban, hogy idén elérhetnek valamit. Én többek között Andre Johnson kip***zásával kezdeném a jövő hetet.

New York Jets@Kansas City Chiefs 10-24

Folytatódik a Jets vesszőfutása. Igazság szerint nincs még egy ilyen szerencsétlen csapat a ligában, kezdve Fasano mákos TD-jétől, Harvin szerintem botrányos akasztásáig. Persze az a KC-t mit sem érdekli és egyre közelebb a rájátszáshoz.

1st down

Harvin és Decker – A Jets frissen szerzett két elkapója remek napot zárt, pazar playbookot fog írni rájuk valaki, aki nem Rex Ryan lesz. Decker 63 yard 1TD, Harcin 129 yard.

Alex Smith – Én továbbra is kitartok a mellett, hogy Smith egy top QB, és hogy remekül illene a 49ersbe. Most is remekül játszott, pont annyit kiadva magából, amennyi kellett.

4th down

Chris Ivory – Az eddigi remek forma után még a 3 yardos átlagot sem sikerült elérni. Valaminek CJ2K volt ma a kezdő, ami a fantasymbe került. Más kirívóan gyenge teljesítmény nem volt, csak hát a kutyát nem érdekelte a meccs.

San Diego Chargers@Miami Dolphins 0-37

A Chargers ezzel a vereséggel gyakorlatilag kiírta magát a PO versenyfutásból, ami 5-1 után kifejezetten süvegelendő teljesítmény. A Dolphins 5-3-mal áll, és nagyon nem a Lionst érzem esélyesnek hétvégén Miamiban.

1st down

Ryan Tannehill – Úgy fest, Marino nem csak a száját koptatja, amikor együtt készülnek Tannehill-lel. 3 TD, 0 INT, 47 futott yard, szinte tökéletes teljesítmény. Nálam nem rosszabb, mint Luck.

Dolphins Defense – tök mindegy mit írok ide, a 0 kapott pont mindent elmond. Ennyire még a Pats offense-t sem szedték szét.

4th down

Az egész Chargers – A támadófal, és általa a futás egy az egyben kuka. Egyszerűen bűn gyenge. Rivers 3szor adta el a labdát és még egy fumble-t is összehozott, a szezon, de talán az utóbbi évek leggyengébb meccsén van túl. A védelem szintén borzalmasan gyenge volt, pillanatokra sem tudták megállítani a Dolphinst. A sok sérült, különösen Woodhead hiánya elkaszálta a csapatot.

Washington Redskins@Minnesota Vikings 26-29

Azonos mérlegű, azonos erősségű csapatok játszottak, ahol talán egy hazai pályányival a Vikings nyert.

1st down

Futók – Alfred Morris 92 yardot és 2 TD-t szorgoskodott össze, míg Asiata megint triplázott és 26 yard mellé 3 TD-t izmozott a mérkőzésen.

Passzjáték – DeSean Jackson hatalmas fogás volt a Redskins részéről, 4 játék kellett neki a 120 yardhoz és a TD-hez. A másik oldalon Jennings mutatott végre valamit, a TE Chase Ford-dal együtt 142 yard és egy TD dobtak be a közösbe.

4th down

Sztárelkapók – Pierre Garcon és Cordarrelle Patterson összesen 4 elkapást és 24 yardot produkáltak vasárnap. Hatalmas csalódás mindkét játékos idén.

RGIII – Azt hiszem kijelenthetjük, hogy Griffin nem lesz a jövő franchise QB-ja. Borzasztóan játszott, ütötték is rendesen, szerintem még 60%-os sincs az egészségi állapota, és nem is lesz az már soha.

St. Louis Rams@San Francisco 49ers 13-10

Hát ez bruhahaha kategórai. A Rams eddig boldog-boldogtalantól kikapott, ugyanakkor a Bucs mellett megverte a bajnok Seahawkst és az NFC döntős 49ers. Harbaugh viheti magával Kaepernicket Oaklandbe.

1st down

Rams védelem – 7 sack, 10 kapott pont, 2 fumble, amiből az egyik 1 yardra volt a red zone-tól, 2 másodperccel a meccs vége előtt. Pedig Austin Davis 2x is eladta a labdát. Elit.

4th down

Colin Kaepernick – 4 vereséget szerzett idén a 49ers, amiből Kaep egymaga 2-t vállalt. Csoporton belül ezzel a vereséggel 1-2, és még van két Seahawks és egy Cardinals elleni meccsük is. Úgy fest, a 120 milliónak (Dalton, Cutler, Flacco) komoly következményei vannak.

 

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Regisztráljatok és vegyetek részt az appon elérhető külön TIPPJÁTÉKUNKBAN értékes DÍJAKÉRT (további információk ITT).