A szezon belépett abba a szakaszába, amikor a meccseket három kategóriába lehet szétosztani: mindkét csapat számára létfontosságú meccs, a rájátszás szempontjából már csak az egyiknek fontos igazán, illetve már mindkét csapat a következő draftra készül/edzőt ment/újonc QB-t nevel. Ezért most már nem egyforma hangsúllyal szerepelnek majd a meccsek az összefoglalóimban, a rájátszásra hajtó csapatok találkozóira nagyobb terjedelem jut majd, mint a többire.

Kansas City Chiefs – Seattle Seahawks 24-20

A leghangosabb szurkolótáborokkal rendelkező csapatok találkozóján, a hazaiak Charles vezérletével teljesen megérdemelt győzelmet arattak. A nap egyetlen rangadója volt ez egyébként, amelyik hasonlított is ahhoz, ahogy egy rangadót elképzel az ember. Szoros, végletekig kiélezett meccset láthattunk két, a rájátszásra hajtó csapat között. A párharcot igazából az döntötte el, hogy Mebane múlt heti kiesésével a Hawks futás elleni védekezése eltűnt, így JC 178 yardig és 2 TD-ig jutott, de a hazai védelem is megtette a magáét. Goal-line stand, az utolsó negyedben pedig összesen 3 sikertelen 4th down kísérlet a vendégek részéről is kellett a kansasi győzelemhez. Érdekesség, hogy a Kansas elkapói (konkrétan Bowe) összesen 2, azaz 2 labdát kaptak el 18 yardért, és továbbra sem futott idén a Chiefs ellen még senki TD-t. A Chiefs ezzel holtversenyben vezeti az AFC Westet és még kétszer játszanak a Raiders-szel, és fogadják a Denvert és a San Diegot is. Csoportgyőzelem? A Seattle-nél azonban több a probléma. A támadófal már eddig is olyan volt amilyen, de Unger sérülése csak tovább gyengíti a falat. A D-line viszont semmilyen nyomást nem tudott kifejteni, igaz Smith alig passzolt, és ha igen, akkor is gyorsan, rövidet. 6-4-ről viszont már a 10-6-hoz is több bravúr kéne a rájátszáshoz, idegenben a Cards, Niners, Eagles hármasból legalább az egyiket meg kell verni a Wild-Cardhoz. Úgy tűnik Seattle idén a tojáslabdát gömbölyűre cserélte...

Green Bay Packers – Philadelphia Eagles 53-20

A másik rangadó, nos, az inkább kivégzésre hasonlított. A Packers offense az első félidőben most is ott folytatta, ahol a Bears ellen abbahagyta. A nem túl acélos Eagles secondary ellen nagyjából azt csinált Nelson (4/109, TD), Cobb(10/129) és Rodgers, amit csak akart; FG, TD, TD, TD sor közé még befért Hyde 75 yardos punt return TD-je is. Mióta Rodgers (341 yd, 3 TD) mindenkit nyugalomra intett, azóta átlag 35 ponttal nyerik az első félidőket a Lambeau-n. A szórakoztatás-faktor azonban a második felidőre se csökkent, bár erről az Eagles drukkerek biztos máshogy vélekednek. Sanchez újra önmaga volt, előbb egy picksix Peppersnek, majd egy fumble az ellenfél térfelén, amit Hayward vitt vissza TD-re. Jelenleg azt gondolom, hogy amilyen sorsolása a Packers-nek van, a bye-week erősen valószínű, igazából az a kérdés, hogy két meccs hátrányból utolérik-e a Cardinals-t. Két hét múlva egyébként Packers-Patriots csúcsrangadó lesz Green Bay-ben, egyelőre a vasárnap 22.25-ös sávban, de mivel Chiefs-Broncos az éjszakai meccs, így nem tartom valószínűnek, hogy az NBC cserét kér.

A Dolphins még csütörtökön tartotta életben rájátszás-reményeit, elsősorban a lassan szokásossá váló második félidei feltámadásuknak köszönhetően. A 3. negyed közepén még a Bills vezetett 9-3-ra, de a Miami 2 TD-vel, és egy szerintem nevetséges safety-vel fordított (Dolphins-Bills 22-9). A Raiders  másfél hónap után ismét megkeserítette a Chargers életét, és igazából 59 perc 20 másodperc alatt jó is volt döntetlenre. Az első 40 másodpercben viszont (mint utóbb kiderült) elvesztették a mérkőzést… Raiders kezd, első játék, rossz snap, fumble, labda a Chargers-é. Második play, futás, 0 yard, harmadik play, passz Floydnak, 22 yard, TD. A továbbiakról legyen elég az alábbi statisztika: Pontok–Puntok 19-18. Chargers-Raiders 13-6.

A heti Manningface ezúttal Extended Speciel Edition kiadással jelentkezik, ugyanis nem kevesebb, mint 5 (öt) interceptiont dobott Eli Manning.

A csoda viszont az, hogy a Giants védelme játszott annyira jól, hogy a csapatnak még így is legyen esélye győzni, ugyanis 10-16-nál a 49ers védelmének részéről egy goal-line standre volt szükség, hogy megnyerjék a meccset. Borland továbbra is elképesztő; 2 INT mellé ezúttal 12 tackle fért fel a statisztikai lapra. Giants-49ers 10-16.

Manningéknél a november 16-a nem lesz ünnepnap, ugyanis Peyton is beszállt a családi INT-challenge-be 2 eladott labdával. A Rams viszont ebben az évben azt a tervet követi, hogy a szokásos 7-9 eléréséhez az a legkönnyebb út, ha a könnyű meccseket elvesztik, a rangadókat/rájátszásra esélyes csapatok elleni meccseket viszont behúzzák. A St. Louis védelme Donald és Quinn vezérletével az említett két szerzett labda mellett 12 passzba ért bele, és szereztek 2 sacket is, Zuerlein pedig mind az öt mezőnygólját berúgta, így most már a Super Bowl mindkét résztvevőjét megverték. A Cardinals még utazik St. Louis-ba idén, csak mondom… Rams-Broncos 22-7. Ja, és nyert a Bears is Cutler 3 TD-passzával 21-13-ra a Vikings ellen.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig  ITT  találsz információkat.