Mivel most rowi jön a 1st és 4th downokkal, én pedig a múlt héten megpróbáltam a legjobb játékosokat kiemelni, így a változatosság kedvéért, illetve, mert Lions szurkoló vagyok, beszéljünk egy kicsit a hét legnagyobb csalódásairól.

Detroit Lions@New England Patriots 9-34

Elveszíteni egy mérkőzést el lehet. Még 9-34-re is. Főleg Bostonban, ahová a Broncos is pofonért jár. Vannak erős csapatok a ligában, megesik, hogy nem jó a game plan vagy sok a sérült. De akár még hibátlan játékkal is ki lehet kapni. Ezzel nincs is probléma. A gond ott kezdődik, amikor egy csapat töketlen és béna, és agyonveri magát a szerencsétlenkedésével.

A mérkőzés csalódása: Lions offense és Jim Caldwell

A Patriots védelem nem csinált semmi különöset. Tate-re ráállította Revist, Megatronra pedig Browner és egy safety vigyázott, a fal meg nyomott annyira, amennyire tudott. Működött is valamennyire, bár nem a védők, hanem a Lions elkapói és Stafford tartotta a Lionst 9 ponton. Fullernek, a TE Fauria-nak és Megatronnak is volt legalább egy TD-t érő droppja (utóbbinak azon felül is), miközben Stafford ahelyett, hogy negyedikre megfutná a 1st downt a red zone-ban, a vonal előtt 10 centivel letérdelt, hogy meg ne üssék. Mindegy, ez van.

Bárcsak hasznos lennék...

Ezzel szemben a Lions védelemre továbbra sem lehet igazán panasz, hisz nemcsak, hogy remekül reagáltak a folyamatos változtatásokra (Brady passzpontossága nem unalmában csökkent 70%-ról 50%-ra), ameddig értelme volt, meccsben tartották a csapatot. Eközben a Patriots tökéletesen játszotta azt, amit lehetett: feladták a hosszú átadásokat, ültek a rövidpasszok és Blount futásai, Brady pedig még mindig Brady, bármennyire is temették többen.

A Pats bárkit meg tud verni, jelenleg a liga legerősebb csapata, megérdemelten győztek, még ha ennyi nem is volt a két csapat között. Ezzel szemben a Lionsnál valami nagyon nem stimmel, egy nagy aranyú, lelkesítő győzelem kellene, hogy legalább kicsit is összeálljon az egység. Én meg elnézést kérek a gyászbeszédért, de még friss a seb. A folytatás vidámabb lesz!

Tampa Bay Buccaneers@Chicago Bears 13-21

Ex-Chicago vs Chicago mérkőzést rendeztek Chicagóban, amit a chicagói csapat nyert meg (erőltetett?). A mérkőzést a chicagói és az ex-chicagói irányító teljesítménye határozta meg, így nem is kérdés, kik okozták a legnagyobb csalódást:

A mérkőzés csalódása: Jay Cutler és Josh McCown

Hol is kezdjük. Cutlerrel még nem is volt akkora gond, hisz csak 1 turnovert csinált, bár a 130 passzolt yard az eléggé behatárolta a Bears támadóinak a teljesítményét. Még szerencséje, hogy van egy Forte-ja, aki 85 yard mellett két TD-t is futott. Eközben McCown összedobált 341 yardot, majd a régi szép idők emlékére három labdát is a Maciknak ajándékozott. Egyedül Forte és az újonc Mike Evans érdemel dicséretet, előbb két, utóbbi egy hatpontost szerzett és nagyjából ez is döntötte el a mérkőzést.

Washington Redskins@San Francisco 49ers 13-17

Szokásos „sima” győzelem a 49erstől, így 7-4-gyel fogadhatja a 7-4-es Seahawkst.

A mérkőzés csalódása: Redskins OLine

Szegény RGIII-at tönkre teszik. Tényleg van igazságtartalom abban, hogy egy ilyen fal mögött Bradyék sem lennének a csúcson. Olyanokat kap szerencsétlen, hogy rossz nézni. Az is csoda, hogy 100 yardot összedobált két ütés között. Na, nem mintha a 49ers támadói sokkal jobbak lettek volna, bár kivételesen nem Kaepernicken múlott. A védelem rendben, de ez kevés lesz a Seahawks ellen, és ha otthon is kikapnak, 0-3-as csoporton belüli mérleggel el is úszott nekik a rájárszás.

Cincinnati Bengals@Houston Texans 22-13

Érdekes meccsnek ígérkezett, végül elég sótlan lett a Bengals vendégeskedése a Texans otthonában. Az irányítók itt sem parádéztak, meg úgy igazából senki, szóval ilyen téren legyen döntetlen

A mérkőzés csalódása: a mérkőzés

Borzasztóan unalmas volt a mérkőzés, még összefoglalót sem tudtak belőle csinálni. Ryan Mallett 46%-os pontossággal passzolt és csinált egy megmagyarázhatatlan labdaeladást, a múlt héten 150+ yardot futó Blue egy safety-t, Dalton pick-sixet dobott, Watt semmit nem csinált és gyakorlatilag meg is vagyunk. Nem voltak kirívóan rosszak a csapatok, egyszerűen megölték egymás játékát.

Arizona Cardinals@Seattle Seahawks 3-19

Fontos csoport rangadót veszített a Cardinals, ráadásul úgy, hogy egy percig sem volt igazán esélye. Pedig, ha elkapja a fonalat a Seahawks…

A mérkőzés csalódása: Arizona Cardinals

Az egész csapat. Sem a támadók, sem a védők, sem a speciális egység nem tudott mit kezdeni a bajnokkal. Hiába limitálták Lynchet, hiába a 7 sack Wilsonon, vagy a blokkolt mezőnygól, valahogy mégis a ’Hawks akarata érvényesült. Wilson 73 yardot futott, 211-et passzolt egy touchdown-nal, labdaeladás nélkül, miközben Sehamanék nem hagyták élni Stantonékat. Ezzel együtt elég színvonaltalan volt a meccs, kivételesen jobban járt volna a SportTV, ha Broncos meccset ad.    

Tennessee Titans@Philadelphia Eagles 24-43

Fontos mérkőzést nyert az Eagles, Sanchezzel, hátrányban játszani a Cowboys-szal nem lett volna túl kellemes. Dani optimizmusa ide vagy oda, azért csak számít, ki az irányító.

A mérkőzés csalódása: Titans fumble-k

Pedig akár Sanchez is lehetett volna a két eladott labdájával. A Titans fumble-k sokkal jobban „fájnak”, még behozható távolságban vétették őket, így a harmadik negyedre már nem voltak komoly izgalmak. Kár érte, mert a labdaelhagyásokig csak ezzel a TD-vel volt jobb az Eagles:

Green Bay Packers@Minnesota Vikings 24-21

MZoli biztos nem ilyen bye weekre számított. Jó volt a Vikings, megérdemelte volna legalább a hosszabbítást, de mégiscsak az erősebb csapat nyert.

A mérkőzés csalódása: Cordarrelle Patterson

Írhattam volna végül is a Packers elkapókat, vagy akár Rodgerst is, hisz aligha számítottak ilyen nyögve – nyelős sikerre a Packers fanok, de nem lehet minden meccsen villogni. Főleg, ha ott van Eddie Lacy, aki 125 yardot és két TD-t szerzett a mérkőzésen. A Vikings részéről sincs különösebb ok a bánkódásra, hisz ahogy játszottak, úgy ki lehetett kapni. Bridgewater korrekt volt, a védelem is helytállt, még egy kétpontos kísérlet is sikerült. A csapat ennyit tud, a Packers pedig 8-3-mal várhatja a ligaelső Patriots-t otthon.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a 300.000 forintért. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.