Nem, nem vagyunk szerelmesek a Broncos-ba, de a hétvége rangadójáról, a tavalyi AFC döntőt követő újabb Brady-Manning meccsről külön is megemlékezünk kérdezz-felelek formában. A narancssárga-fehér sarokban továbbra is Renningan, a sötétkék-szürkében pedig az ezúttal kölcsönsapkában feszítő rowi.

Újabb Brady-Manning, nem unalmas?

rowi: Őszintén? De. De én az évi 4-5 Real-Barcától, illetve az azokat a meccseket övező hype-tól is frászt kapok már, mint angol focit szerető... Mindenesetre élő legendákat szívesen néz az ember, de a gurulós focis példánál maradva, jó-jó hogy mondjuk 5-2 lett szombat este a Real-Barca, de nem annyira érdekel, ha vasárnap délután London Derby lesz.

Renningan: Nekem inkább a médiafelhajtással van bajom, nem pedig a párosítással. Két klasszis irányító, két remek csapat párharcát bármikor megnézném, de a folyamatos farok méregetés, amit a szurkolók és a média leművel, az már végtelenül unalmas.

A közvetítés alatt többször is elhangzott a "Manning-Brady rivalizálás" kifejezés. Mi a véleményed róla? 

rowi: Lásd mint előbb, a Messi-Cé gólhalmozásból, illetve az ez előtti hajbókolásból is elegem van. Továbbá nekem még mindig furcsa még így lassan 10 szezonnyi NFL-lel a hátam mögött, hogy QB-párharccal adnak el egy meccset, de ez van, média már csak ilyen.

renningan: Teljesen egyetértek. Pláne, hogy szerintem minden van a két irányító között, csak rivalizálás nem. Két remek karrier, két nagyszerű játékos, akiket nagy eséllyel egy fikarcnyit nem érdekel a másik pályafutása. De persze, így könnyű eladni.

Milyen volt a mérkőzés?

rowi: A várakozásoknak megfelelően domináns passzjáték,  hidegben és idegenben  kissé tanácstalanná váló Manning, röviden olyan, amilyet vártam.

Renningan: Érdekesnek mindenképp érdekes, ha izgalmas nem is. Néha lehetne Denverben is a meccs.

Erre számítottál?

rowi: Mondhatjuk, végülis a Pats-re fogadtam tippmixen a meccs előtt.:) A különbség egy kicsit meglepett, illetve nem is igazán ez, hanem talán inkább az, hogy a második félidőben mennyire nem volt esélye a Denvernek közelebb zárkózni.

Renningan: Igen. Remek Pats playbook és "Manning valahogy majd csak megoldja passzal a liga egyik leggyengébb futás elleni védelme ellen a metsző szélben" a'la Fox. 

MVP?

rowi: Brady, és ha így folytatja év végén elég jó esélyekkel indul a szezon legjobbja címért is.

Renningan: Cseles kérdés. Tény, hogy Brady megérdemelné, hihetetlen formában játszik az utóbbi időben. Bár az utóbbi 1-2 héten akadt pár MVP formában lévő játékos.

Ki okozta a legnagyobb csalódást, avagy ki volt a csapat fékje?

rowi: Először is hova lett a hó? Jó, szó volt róla, meg meg is néztem egy időjárási modellt és az sbnationön az előrejelzést is, és azokban már látszott, hogy este már nem valószínű a havazás, de akkor is. A meccsen pedig az, hogy ugyan szinte végig hátrányban voltak a vendégek, de a nemlétező (17 futás 43 yardért) Broncos futójáték még mindig meglep kissé. Valamint, hogy Manningnek mennyire nem megy továbbra sem hidegben és Brady ellen. Bár ugye az egyetlen SB-ját is akkor nyerte, amikor a Colts-nak megvolt a hazai pálya végig, a döntőben pedig a SexyRexy vezette Bears volt a legyűrendő ellenfél...

Renningan: Fox és már fentebb kifejtettem, hogy miért. Én továbbra is hatalmas féknek tartom. Illetve rowinak címezve: az utóbbi négy Manning - Brady párharcból 3-at Brady nyert, de mindet hazai pályán. Otthon pedig még a Saints is SB-esélyesként játszik, nemhogy a Pats.

Legjobb jelenet?

rowi: Gronk elkapása nálam, illetve a sorcserés jelenetet mondtam volna, ha bejön, de így maradok Gronknál.

Renningan: nem kérdés. Gronk!

A csapatok szempontjából milyen pozitív vagy negatív következménye lesz a meccsnek?

rowi: Ezt és a következő kérdést megosztanám, itt inkább a Pats-re koncentrálnék. Nekik mindenképpen kellett a következő meccsek előtt (@IND, DET, @GB, @SD), hogy állandósítsák a formájukat, úgymond üzenjenek a leendő ellenfeleknek, és az egymás elleni eredmény sem jön soha rosszul ugye. A Denver sorsolása márpedig mindenképpen könnyebbnek mondható, mint a Patriots-é. Welker sérülése pedig jelen állás szerint nem komoly.

Renningan: A csapatokra nézve nem sok, de legalább most már megnyugodhatnak a Pats szurkolók, hisz ráérnek jövőre elővenni a Brady trade témát. 

A Broncos vereségét követően változnak-e az AFC erőviszonyai? Ki a legesélyesebb a Super Bowlra a konferenciából?

rowi: Nem, de a rájátszásban számíthat. A Broncosnak a csoport nincs veszélyben, ha így játszik akkor a New Englandnek sem, de ez az utóbbi két hétben látott Miami  azért legalábbis veszélyes. Aztán ott vannak még Luckék, Big Benék, szóval nem hinném, hogy egy meccs után itt lenne változás. Az mindenesetre figyelmeztető jel a Broncos-szurkolóknak, hogy a csapat két, idegenbeli vesztes meccsén nem volt futójáték, szóval ha nem lesz meg nekik a hazai pálya végig, akkor nem jutnak SB-ba.

Renningan: Szerintem a Broncos idén legfeljebb még egy mérkőzést veszít, míg a Patsnek sem a Colts, sem a Lions, sem a GB nem lesz egyszerű, de akár New Yorkban is megszenvedhetnek. 

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményeket  ITT , az appról ITT a tippjátékról pedig  ITT  találsz információkat.