Elsőként lelépett az edző. Vagy kirúgták, de ez most mindegy.

Legalább nem valamelyik riválishoz ment, hanem az NCAA-be. Idén már ez is valami.

Aztán folytatódott a nyugdíjba menőkkel. Így repült el a tavalyi 3. körös pick, és vele a fél LB-sor.

Aztán szépen egyesével elszivárgott mindenki, aki megtehette.

Ki csoportellenfélhez. Ki a másik óceán partjára. Ki pedig csak a Golden Gate híd másik végére. Legalább a Seahawks-nál nem kötött ki senki, ez egy másik nagy eredmény idén.

Aki elmehetett, mind elment.

És a Candlesticket is bontják.

Nem létezik ennél rosszabb holtszezon.

Eddig.

Újraigazolták: Blaine Gabbert (QB), Chris Cook (CB), Desmond Bishop (LB), Aldon Smith (LB), Kyle Nelson (LS), Craig Dahl (S)

Érkezett: Torrey Smith (WR, Ravens), Darnell Dockett (DT, Cardinals), Reggie Bush (RB, Lions), Erik Pears (G, Bills), Nick Bellore (LB, Jets), Jerome Simpson (WR, Vikings), Jarryd Hayne (RB, Ausztrália)

Távozott: Mike Iupati (G, Cardinals), Michael Crabtree (WR, Raiders), Chris Culliver (CB, Redskins), Frank Gore (RB, Colts), Perrish Cox (CB, Titans), Steve Johnson (WR, Chargers), Ray McDonald (DE, Bears), Dan Skuta (LB, Jaguars), Jonathan Martin (OT, Panthers)

Visszavonult: Patrick Willis (LB), Chris Borland (LB)

A legnagyobb pozitív fejlemények közé tartozik, hogy az elkapósort hellyel-közzel sikerült a tavalyi szintjére hozni, de már ez is lehet, hogy túlzás. További „jelentős” eredmény, hogy Gabbert marad a csapatnál. Halleluja. Az viszont tényleg számíthat, hogy Kurt Warner a holtszezonban Kaepernickkel dolgozott együtt, ezekről a workoutokról kölcsönösen pozitív megnyilatkozások születtek, szeptemberben kiderül, hogy tudott-e az öreg Kaepen segíteni, de azt meg kell jegyezni, hogy amikor Warner tavaly Palmerrel edzett, az meglátszott Palmer teljesítményén.

Az eddig se gyenge running back sorból távozott a legenda Gore, cserében érkezett Bush meg az ausztrál rögbis, előbbi cserének még jó lehet, utóbbi pedig ha a gyakorló csapatba befér idén, már boldog lesz. Ez sem épp minőségi csere a poszton, ráadásul a futások sikerességét Iupati távozása erősen visszavetheti.

A védelem jelenleg egy hatalmas káosz. A tavalyi két kezdő corner hiánya hatalmas lyukat üt a secondaryn, a linebacker sorról, illetve annak hiányáról már volt szó, és Bowman is csak a legjobb esetben lesz játékra kész szeptemberre.

Az alábbi értékelés lehet ki fogja csapni a biztosítékot (E osztályzat nincs), de ha egy csapat elveszti az összes kicsit is releváns szabadügynökét, és a csapat hajóján hirtelen támadt rengeteg lyukat szivacsokkal akarja befoltozni (avagy nem érkezett egyik posztra sem minőségi csere/helyettes), akkor az nálam nem érdemel F-nél jobbat. A drafttal kis szerencséjük van, mert 1/15-ön húzhatnak, ami azt jelenti, hogy az első körben még tudnak igazán jó játékost hozni az egyik hiányposztra, de nem gondolnám, hogy tudnak akkora csodát művelni összességében a draft hétvégéjén és nyáron, hogy a következő szezonban ne a Ramsszel harcoljanak a csoport utolsó helyének elkerüléséért.

Értékelés: F