Oakland Raiders – Kansas City Chiefs 24-20

First down:

"A Raiders viszont nem az NFL legrosszabb csapata, és nem is fognak győzelem nélkül maradni” írtam múlt héten a beharangban, és lőn. Most egy kicsit örülök, mert tényleg nem ők a legrosszabb csapat a ligában és meg is érdemelték.

A Chiefs eddig nem engedett futott TD-t, most viszont kettőt is. Mindkettőt Latavius Murray futotta, amelyek közül az egyik egy 90 yardos futás végén született meg:

Fourth down:

Nyert az utolsó nyeretlen csapat, milyen fourth down?

Atlanta Falcons – Cleveland Browns 24-26

First down:

Josh Gordon visszatért, és Josh Gordon ott folytatta, ahol tavaly decemberben abbahagyta. 8 elkapás 120 yard. Továbbá Crowellt kell még kiemelni, akit egykor a georgiai egyetemről kirúgtak, most viszont 2 TD-vel és 7,3 yardos átlaggal állt bosszút a helyieken.

AFC North vs NFC South 2014-ben: 9-1-1 (Saints-Ravens nélkül). Őszintén szólva én szeretném, ha az NFC South-t meg lehetne nyerni idén 6-10-zel is. Az ugyanis már annyira kiugró lenne, hogy azt gondolom muszáj lenne szabályt változtatni. 7-9 még nem lenne elég, 4 éve volt először és utoljára, de a 6-10, „kétszámjegyű vereség!”, az már más. Az új szabályok az NFL-ben (meg máshol is) úgyis precedensek után születnek, lásd például a hosszabbítás szabályainak megváltoztatását.

Fourth down:

59 perc után Hoyert akartam ideírni, mert alaposan rászolgált: 23/40 0 TD, 3 INT, közte az előző homály), de azzal az utolsó perces drive-val, amit 23-24-es hátrányban vezetett, elérte, hogy kikerüljön innen. Így viszont Mike Smith-nek van itt helye, és a time managementnek. Amit mindkét félidő végén időkérés címén művelt, arra vérmesebb drukkerek szó nélkül rámondanák, hogy miatta kaptak ki. Én ilyet nem írok, de az tény, hogyha a végén 0:55-nél nem kér teljesen feleslegesen időt, akkor a Browns nem ért volna rá ennyire a végén…

Indianapolis Colts – Jacksonville Jaguars 23-3

First down:

Valami egészen alacsony színvonalú meccs volt, az első félidőben és részben a másodikban is fumble követett felköhögött labdát, szóval igazából nem vagyok hajlandó kiemelni senkit. Meg egyébként is, egy bye-weekre aspiráló, hazai pályán játszó Colts ne 6-3-ra vezessen félidőben a liga leggyengébb csapata ellen. Ha valakit mégis ide kell írni, akkor az T. Y. Hilton: 4 catch, 122 yard, TD.

Fourth down:

Mivel a Raiders végre nyert egy meccset, így most már hivatalosan is a Jags az NFL leggyengébb csapata. Bortles nem tud dobni, de egyébként sincs kinek, a futójáték esetleges, a védelem tegnap viszont legalább nem volt rossz, sőt: 5 sack, 3 szerzett fumble! Azt hiszem ideje azért a szezon előtti tippemért elnézést kérni, hogy a Jacksonville nyerné a csoportot. #mybad

San Diego Chargers – St. Louis Rams 27-24

…és akkor a Rams tökön szúrta magát. Már megint… Az első félidőt átugorjuk (jó, Jenkins 99 yardos INT return TD-jét meg kell említeni és a félidő végén még 3-10-nél egy facemask miatt annulálták Britt 60+ yardos TD-jét), mert nem történt igazából semmi, de a második félidő már felpörgött.

Előbb Matthews 32-ről futott hatpontost, majd Hill fumble-zta el a saját red-zone-jában, Gachkar összeszedte, és bevitte TD-re, 20-10.

Austin elfelejtette a labdát - TD, Chargers

Itt viszont a Rams speciel teamje újra üzemi hőfokon égett, előbb visszaszerezték a labdát egy punt után, a maradék 20 yardot pedig már sikerült abszoválni (Austin TD), 20-17.  Majd Allen 29 yardos hatpontosa után (27-17), 7 perccel a vége előtt úja előadták a Seahawks ellen már bemutatott „4thdownasajátkb25yardosonpuntformációHekkerpasszol” játékot, ezúttal is sikeresen. A hosszú támadássorozat vége Bailey elkapott TD-je volt, 27-24, és még maradt 3 időkérés 2:04-gyel a vége előtt. Villámgyors 3&out, Bailey visszahordása után viszont a hazaiak 40-eséről kezdhetett a Rams. 1 perc van vissza, az ellenfél 4esén állnak, 2&goal, még egy időkérés is van, és Hill mit csinál? Bedobja double-coverage-be:

#goatoftheweek

 A Chargers ezzel továbbra is versenyben a wild-cardért, a Rams pedig még mindig egy érdekes csapat, de ahhoz hogy igazán jók legyenek, egy QB nagyon kell a draftról.

Denver Broncos – Miami Dolphins 39-36

Első három negyed:

Az történik a pályán többnyire, amit a Dolphins támadói akarnak, végig vezetnek 7-0, 14-3, 21-10, 28-17. Tannehill közel hibátlan, mióta Dan Marino egyfajta QB-suttogó szerepkört tölt be, azóta a fiatal irányítónak nagyon jól megy a játék. Egyetlen egyszer bicsaklik meg a lendület, a félidő előtt, amikor Manningéknek elég volt szűk két perc végigmenni a pályán, de hát ugye ez Peytonnak nem feladat. Fordulás után McManus azért még kihagy egy mezőnygólt, de a Dolphins speciel team is hozzáteszi a magáét, és egy punt után visszaszerzik a labdát. Röviden, érik a meglepetés.

Negyedik negyed:

Manning a játékrészben: 10/12, 3 TD és egy plusz sikeres passz 2-pt conversionnél. Ezúttal bejött a „majdManningmegoldja” taktika. De kellett is, meg a végén az onside kick megszerzése is, mert a Dolphins támadói teljes mértékben felnőttek a Broncos-hoz, és utóbbiaktól ennél jobb játékot nehéz elvárni. 9 drive, 1 punt, 0 TO az NFL 2. legjobb védelme ellen. Anderson 27/167 yd, TD, Sanders 9/125 és D. Thomas 10/87, 3 TD voltak a húzóemberek.

A Miaminak semmi sincs veszve, mert ugyan 6-5-tel állnak és sok a 7-4-es csapat az AFC-ben, de az ő sorsolásuk a legbarátibb. Jets 2x, Vikes, Ravens otthon, Pats idegenben. Utóbbin nem ők az esélyesek, de a többi 4 meccsen igen. A Ravens elleni a kulcsmeccs. Tannehill pedig most már egyértelműen a class harmadik legjobb (Luck, Wilson) irányítója.

New York Giants – Dallas Cowboys 28-31

Igazi, hamisítatlan csoportrangadó a legvégéig izgalmas fajtából, érdemes letölteni.

First down:

Odell Beckham. Még jó, hogy ő van a Giants-szurkolóknak, mert különben nagyjából semmi örömük nem lenne ebben az évben. 10 elkapás, 146 yard, 2 TD, közte ez: (hanggal)

Az év elkapása. Bár megjegyezném, hogy két héttel ezelőtt Grimes interceptionjánál azért ekkora felhördülés nem volt…

A támadók közül egyébként többeket ki lehet emelni, Romo 4 TD, Dez Bryant 2 TD az utolsó 16 percben, Murray 10. 100 yardos meccse a szezon 11. meccsén, és az eladott labdát leszámítva igazából Manning is jól játszott.

Fourth down:

Az előzőek fényében nyilván a védelmek, de igazából a Giants védőfalának teljesítménye. Érdemes megfigyelni, hogy Romonak mennyi ideje volt a második félidőben.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a 300.000 forintért. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.