Furcsa egy világ az, ahol a Brees-Graham-Payton trió fémjelezte Saints sorozatban másodszor kap ki otthon, a Broncos viszi a mixed, vagy éppen 4-6-tal vezeti a csoportját a Falcons. De, mint tudjuk, ez az NFL, ám további közhelyek helyett inkább nézzük meg a forduló legzseniálisabb és legborzasztóbb teljesítményeit!

New England Patriots@Indianapolis Colts 42-20

Megismétlődött a tavalyi rájátszás mérkőzés, és a Patriots simán szétfutotta idegenben a Colts védelmét, így Brady gyengébb játéka ellenére is simán nyertek.

1st down

Rob Gronkowski – Jó, ha van egy Jimmy Grahamed vagy egy Julius Thomasod, de igazából ketten együtt nem érnek egy fél Gronkot. Nem elég, hogy nemcsak, hogy legalább olyan jól, ha nem jobban kapja el Brady bokapasszait, de messze a legjobban blokkoló TE a ligában, ami meg is látszott. Extraklasszis.  

Jonas Gray és a támadófal – Még Lynch esetében is megdöbbentő lenne a 199 futott yard és a 4 TD, de hogy egy sokadik körös újonctól. A támadófal tökéletesen dolgozott, Gray pedig egy szörny volt. Igazi felüdülés Ridley és a pehelysúlyú Vereen után.

Coby Fleener – Az egyetlen, aki hiba nélkül játszott a csapatból. 144 yard, köztük több nagy játék, de mint már korábban is említettem párszor, a Denver a tanú rá, hogy csak passzal nem lehet.

Mike Adams – A 33 éves safety két labdát is szerzett Bradytől, ezzel életben tartva a csapatot még az első félidőben.

+1: Ő okosan nem kötekedett Gronk-kal...

Bill Belichick és a Pats védelem – Tökéletes game plannel érkezett a csapat, a harmadik negyedre el is dőlt a mérkőzés. Bár az irányítóra nem tudtak nyomást helyezni, tökéletesen védekeztek a futás és a rövid passzok ellen, átengedve a teret Lucknak, akinek nem ültek a hosszú átadásai.

4th down

Tom Brady – Mind a két INT valami irdatlan nagy homály volt, meg sem lepődök, hogy az én fantasymben volt kezdő. Nem ezt szoktuk meg Bradytől.

A Colts OLine és a futók – Azt hiszem, mindent elmond az a statisztika, hogy a csapat legeredményesebb futója Luck volt a maga 15 yardjával, míg Bradshaw és Richardson 14 nekifutásból 4, azaz NÉGY yardot haladtak előre.

A Colts Defense – 4 futott és 2 passzolt TD, valamint 501 benyelt total yard után aligha kell magyarázni.

Detroit Lions@Arizona Cardinals 6-14

Az NFC rangadóján nagyrészt a borzasztóan gyenge Lions offense-nek köszönhetően, két gyors TD-vel nyert a Cardinals, ezzel szinte bebiztosítva magának az első pihenő hetet.

1st down

Lions Defense – A két gyors TD-t leszámítva remek volt a védelem. 50 yardot engedtek a földön, szereztek két INT-t, három negyeden keresztül nem engedtek pontot a Cardinalsnak.

Matt Prater – 2/2-ből kettő nem sok, pláne nem kapufával, de látva a Lions offense-t ez a forma aranyat érhet.

Michael Floyd – Mindkét TD-t ő szerezte, miközben Fitzgerald nem mutatott szinte semmit.

4th down

Matthew Stafford és Calvin Johnson, illetve a teljesen impotens Lions offense – Egy 20 milliós irányító ezt tudja? Mindegy mi van, csak nézzük a 20 milliós, formán kívüli elkapót, dobjuk neki, hátha meglesz? Miközben Tate ott áll üresen, képes játékokra, remek formában van? Ez Staffordon ment el. Illetve Megatronon, aki elvisi a sapka 1/6-odát, de ha véletlenül el is találják a labdával, akkor sem kapja el.

Drew Stanton – Az ex-oroszlán oroszlán formában játszott és két buta INT-vel, és rossz döntésekkel nagyon megnehezítette a csapata dolgát.

Bírók – Az a visszahordás. A Cardinals játékosa belép az end zone-ba, ettől fogva jogosulatlan a labdára. Ám ez nem zavarja, beleüt, amit megszerez a Lions és vissza szalad 50 yardot. Szabálytalan volt, egyértelmű, hisz belépett, vissza kellett fújni. Ezzel nincs gond, de akkor mi a fészkes fenének tették azt a rohadt labdát a 3 yardosra, a 20 yardos helyett, ala touchback!? Ha szabálytalanul beleér, attól még a saját csapattársa megszerezheti?! Nem ezen, meg a be nem fújt DPI-ken múlott a Lions győzelme, de azért ez már nagyon hazai pálya volt.

Houston Texans@Cleveland Browns 24-7

Csoportelsőként fogadta a Browns a Texanst, majd csúnya vereségbe szaladt bele. Jó-jó ez a csapat, de nem rájátszás esélyes, míg, ha a Texans megveri a Coltst, akár a csoportgyőzelemre is lehet esélye.

1st down

J.J. Watt – Kell részletezni? Kiharcolt és összeszedett fumble, egy újabb elkapott (összesen, INT+Fumble visszahordással már a 4.) TD, klasszis játék. Kevés ide a legjobb védő cím.

Ryan Mallett – Az ex-hazafi meglepően jól kezdett, 2 TD-t is kiosztott, valamint 66%-os pontossággal passzolt. Lehet, mégis jó lesz?

Alfred Blue – Foster hiányát alaposan kihasználva 156 yardot futott, ami eddigi legjobbja. Köszönheti a falnak, kiváló munkát végeztek.

Andrew Hawkins – Az egyetlen épkézláb elkapó volt a Barnáknál. Csapata TD-jét is ő szerezte.

4th down

Bryan Hoyer – A Bengals elleni pazar játék után 30 sikertelen passzal, 1 touchdown-nal és egy interceptionnel rukkolt elő. A lelkesedés megvolt, de ezek után aligha adnak neki évi 15-18 milliót (nem mintha eddig komolyan gondolta volna is valaki).

Browns futók – A nagy igazolás, Ben Tate 2 kísérletből -9 yard, Crowell 64, West 12 yard. Úgy fest, a Bengals elleni nagy játék csak fellángolás volt.

Cincinnati Bengals@New Orleans Saints 27-10

A Saints zsinórban második mérkőzését veszítette el otthon, ezzel a Falcons átvette a vezetést a csoportban, míg a Bengals (Dalton) ismét vállalhatóan kezd játszani.

1st down

Jeremy Hill – A rookie futónak megint nagy napja volt: 27 kísérletből 152 yard, ami több, mint az összes Saints futónak együtt, szorozva kettővel.

Andy Dalton – Ahhoz képest, milyen borzasztó volt az utóbbi időben, csak adott 3 TD-t interception nélkül, 72,7%-os passzpontossággal.

Bengals Defense – volt egy szép 4&Goal védekezésük, meg úgy általában 10 ponton tartották otthona Saintst.

4th down

Jimmy Graham – 29 elkapott yard és még a futást sem tudta segíteni. Legalább sok pénzbe kerül.

Saints Defense – Gresham második TD-jét valami iszonytatóan elnézték, nyomást nem tudtak generálni, és 27 pontot nyeltek be. Habár, azért tegyük hozzá, hogy Breesék se sokat segítettek nekik.

Bírói ítéletek – Itt legalább másfél WTF volt a bírók részéről a Bengals javára. Először is Gresham pókfocija szerintem egyértelműen szabálytalan volt, míg Green elkapott TD-jével is tudnék vitatkozni.

Tampa Bay Buccaneers@Washington Redskins 27-7

A Bucs lemondott az 1/1-ről és hasít a csoportgyőzelem felé, a Redskins pedig nem is tudom mit akarhat.

1st down

Mike Evans – 7 elkapásból 2 TD és 209 yard. Evans magasan az év újonc támadója, hihetetlenül jól csinálja, amit csinál, pedig most épp McCown dobált neki.

Bucs Defense – 4,5 sack, 2 INT, 1 FF. Eddig ilyet legfeljebb az ellenféltől láthattak.

4th down

Bucs futójáték – Charles Sims jött, és nem csinált kvázi semmit. De legalább Lovie Smith örülhet.

RGIII – Griffin a támadókkal karöltve megint nagyon gyenge volt. 207 yard, 1 TD mellett két INT, ráadásul borzalmas pozíciókban.

DeSean Jackson – Nem jöttek össze a nagy játékok, 1 elkapásból 2 yard sok fantasy tulajdonosnak okozhatott örömöt.

Atlanta Falcons@Carolina Panthers 19-17

A Falcons nyerte a furcsa mód az NFC South első helyéért zajló kiesési rangadót, és a mérkőzés pont olyan lett, amilyennek hangzik.

1st down

Philly Brown – Az újonc elkapó szerezte a második Panthers TD-t, amivel egy kis időre átvette csapata a vezetést. Ám mégis azért jár neki a dicséret, mert legalább egy kis Panthers szurkolónak életre szóló élményt nyújtott, ha már a csapatnak nem sikerült.

4th down

Kelvin Benjamin – A 109 yard és a TD jól mutat fantasyben, de labdaelejtései, a hanyagsága és a róla kapott INT (nem volt jó Newton passza, de legalább rámozdulhatott volna) a mérkőzésbe került.

Graham Geno – A rúgó az utolsó másfél percben, két pontos hátrányban két mezőnygólt is kihagyott. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az utolsó 63 yardos volt és blokkolták.

 

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig  ITT  találsz információkat.