Miután a legutóbbi fellépésem után kaptam itt minden jót és rosszat, de inkább úgy 80%-ban rosszat, lelkileg megtörve, önbizalomhiánnyal küszködve álltam neki ennek a posztnak, sokáig vívódva, hogy egyáltalán vállaljam-e. Ja, nem... Nyilatkozom bátran, mert miért ne, indulnak a főcsoport-elődöntők, elhullottak akiknek nincs itt helyük vagy akit kiszavaztak zebráék, a helyzet egyre élesebb, ráadásul még a csapatom is beszáll. Az ellenfél pedig nem más, mint a Szággsz vezette csürhe, ki más, mint ahogy már az elmúlt években rendre megszokhattuk, már ha eljutottak idáig, és legyünk őszinték, ha ez megtörtént, párszor bizony meg is szopattak minket rendesen. Na, most nem fognak, nézzük is, hogy miért nem!

Azért kicsit számozzunk, ami annyira nem fog jól esni, de ettől még tény. 2001 óta a Patriots mérlege hazai pályán 11-1 a rájátszásban, csakhogy az összes többi AFC csapat ellen, nem pedig _Ezek ellen. _Ezek a legutóbbi 5 évben 3-ból kétszer is nyertek a Gillette-ben, 12 ponttal kevesebbet átlagol az offense, 12-vel többet kap a defense, és a turnover mutató is egészen elképesztő - -7 kontra +12 -, hogy mennyivel rosszabb, mint bárki más ellen. Brady statjait hagyjuk is, legyen elég annyi, hogy messze _Ezek ellen szórta a legtöbb picket. Nem hangzik jól, tudom, de ki a faszt érdekel, ez a múlt, és a legviccesebb, hogy a számokból kiindulva _Ezek szentül hiszik, hogy most is megcsinálhatják.

Csakhogy van itt pár dolog, amit nem árt megemlíteni. _Ezeknél azóta sehol sincsenek a bácsik névadói, akik így ketten párban nyugodtan nevezhetőek Brady legrosszabb álmaiban szereplő démonoknak, és ezt TB is első mondatai között hangsúlyozta ki félig-meddig burkoltan, mikor a mérkőzésről kérdezték. És amióta ők nincsenek, egyszer találkoztunk _Ezekkel, a tavalyi alapszakaszban, ahol 41-et számoltunk rájuk 7 ellenében. Alig várom, hogy jöjjenek kommentben azon jellegű hozzászolások, miszerint az csak egy alapszakasz meccs volt.

Nézzük tovább! A 2012-es szezon főcsoportdöntőjén a secondary-nk pont annyira masszív volt, hogy Talib sérülése pályára kényszerített egy bizonyos Antwaun Moldent - aki azóta már a kikúrt kanadai ligában bohóckodik, ha még lesz csapata jövőre -, aki mellett Heyward-Bey is egy Jerry Rice prototípusnak tűnne. Elvesztettük a meccset? Gyönyörűen. Soroljam a jelenlegi secondary kezdő négyesét? Aligha van rá szükség. És akkor még mindig 2012: Volt Gronk? Igen, a pálya szélén. Most be is fog öltözni, sok sikert a semlegesítéséhez _Ezeknek. De ha némileg sikerül is kettő, esetleg három emberrel, Minitron, Lafell, Vereen, esetleg Wright, még jobban esetleg Amendola köszöni szépen.

Ha keresnem kéne egy olyan valamit, amitől mégis tartok, az a támadófalunk kontra _Ezek védőfala lenne, de miután készen áll sérülésmentesen a legjobb ötösünk, ezért ez az opció is kiesik. És akkor a várható -10 fokról viharos szélben még nem is beszéltünk, ami aztán valóban plusz erekciót jelent Bradynek, aki mellesleg az időjárásra vonatkozóan szűkszavúan annyit közölt: "Egy kibaszott gép vagyok, ember!"

Van kérdés?

_Ezek, avagy a bácsik természetesen mást várnak.