Mivel most rowi jött a 1st és 4th downokkal, gondoltam én is feldobom kicsit az összefoglalót. Kiválasztottam hat játékost, egyet-egyet valamennyi mérkőzésről, akik a legnagyobb hatással voltak csapatuk játékára, ezzel kiérdemelve az FK! Going Deep „mini MVP” díját!

Cleveland Browns@Cincinnati Bengals 24-3

MVP: Brian Hoyer

Az ex-patrióta Hoyer, bár TD passzt nem adott, kulcsszituációknál rendre villant, amivel nemcsak életben tartotta a drive-okat, de még a futást is nagyban segítette. Ez meg is látszott a Browns játékán, Alex Mack kiesése után most először rukkoltak elő potens futójátékkal. Mind a három futójuk (Tate, West, Crowell) szerzett TD-t, a Bengals 88 futott yardjához képest ők 170 yardot hoztak a földön, amihez Hoyer is hozzáadott 198 yardot a levegőben.Eközben Dalton több interceptiont dobott (3), mint amilyen passer ratinget elért (2.0), A. J. Green 23 yarddal zárt, a rookie futó, Jeremy Hill 55 yarddal, a mezőnygól is egy labdaszerzés után született.  

Ezzel a győzelemmel 19 év után először vezeti egyedül a Browns a csoportját, bár playoff esélyes csapatról így is nehéz beszélni. A vereség ellenére még mindig a Bengals a csoport legerősebb kerettel rendelkező csapata, de Dalton már-már Matt Schaub-i mélységekben van, egyelőre simán rajta megy el a szezon.

Miami Dolphins@Detroit Lions 16-20

MVP: Golden Tate

Persze, tudom, hogy az összefoglalók tele vannak Megatron TD-jével, meg az ujjheggyel elkapott labdájával (hihetetlen!), de még így sem ő a meccs igazi hőse, bár erről aligha ő tehet. Stafford ugyanis szilárdan hiszi, hogy mindegy mi van, ha máshogy nem, akkor bokából, de Megatronnak kell dobni a labdát (katonadani elemzése). Ez az elején egyszer bejött, ám másodjára már game changing interception lett a figurából, egyedül a védelemnek köszönhető, hogy volt még hova kapaszkodni utána. Staffordot a teljes homályból Tate ragadta ki, aki bár TD-t nem szerzett, jó iparos módjára minden homályt elkapott, ráadásul akkor, amikor a legjobban kellett.

Szerintem a mérkőzés után elkérem Tate mezét...

A Miami részéről egyedül Branden Albert sérülését lehetne kiemelni negatívumként, de azt nagyon. A Pro Bowler left tackle volt a Dolphins támadófalának legjobb játékosa, kiesése a Delfinek szezonjába kerülhet. Azért még emeljük ki Dion Jordant, a 2013-as 1/3-as DE-t, aki bár a védőoldalon még nem nyújt kimagaslót, de Prater blokkolt mezőnygól kísérlete után ő szaladt vissza a labdával a Lions 5 yardosáig. Ez még kevés persze a boldogsághoz, de lassan csak belerázódik a 24 éves, eltiltásból nemrég visszatért játékos.

Kansas City Chiefs@Buffalo Bills 17-13

MVP: Fortuna és Ron Parker

Hihetetlenül balszerencsés csapat ez a Bills. Pedig hosszú idő óta most először nem lehet panasz sem az irányítóra (259 yard, 1TD), sem a támadófalra (1 engedélyezett sack, 107 futott yard), a védelem liga elit, aztán mégsem sikerül.

3-10-es vezetésnél zöld az út a célterületig, de még mielőtt a futó Bryce Brown elérné azt, Ron Parker, a csere CB kiüti a labdát a kezéből, a TE Scott Chandler pedig nem tudja már megszelídíteni, így touchback és jöhet a Chiefs. Nagy kár érte, legalábbis Bills szempontból, ezután már aligha jöttek volna vissza Andy Reidék. Ám nem így történt, 4. negyedben egy Smith és egy Charles futás után átvette a vezetést (még mindig nem szerzett TD-t elkapó) és meg is nyerte a meccset a KC.

Atlanta Falcons@Tampa Bay Buccaneers 27-17

MVP: Mike Evans

A rookie elkapó az egyetlen értékelhető játékos jelenleg az egész Bucs-ban. 7 elkapásból 125 yardot és egy TD-t szerzett, nem mellesleg pazar elkapásokat mutatott be. De ennyi, Lovie Smith még a Greg Schiano-s időket is alulmúlja, pedig alatta a Bears soha nem volt közepesnél rosszabb csapat. Jelenleg nincs safety játék, nincs futójáték, nincs pass rush, McCown semmit nem ér, nincs izé, semmi sincs.

A Falconsnál Julio Jonesnak volt jó meccse a nem létező Bucs secondary ellen, 100 yardot termelt, Steven Jackson is futott 81 yardot és egy TD-t, de összességében harmatgyenge ez a Falcons idén is. És mégis, ha Prater kihagyja Londonban (Isten áldja a Királynőt, hogy nem), akkor most a Falcons vezetné 3-0-s csoporton belüli mérlegének hála az NFC South-t. De még így is csak egy Saints vereség és győzelem hiányzik hozzá.

Denver Broncos@Oakland Raiders 41-17

MVP: D.J. Hayden

Ha azt mondom, hogy a Broncos és a Raiders jelenleg nincs egy szinten, akkor nagyon finoman fogalmaztam. Manningnek Bostonban kellett volna így játszania, de a két INT, és az első negyed utáni -0,48 fantasy pont miatt nem olyan ciki az az 5 passzolt TD. Ráadásul valami futást is találtak a Broncosnál, C. J. Anderson 90 yardot és egy TD-t szaladgált össze.

A Raidersnél sem lehetnek különösebben szomorúak, Carrból egész jó kis irányító lehet, a sérülése miatt sokak által már leírt cornerbackre, D.J. Haydenre pedig szintén lehet majd építkezni. A másodéves védő elképesztő egykezes mozdulattal szedte le Manning labdáját, és még 3 tackle-t és 3 passzvédekezést is bedobott a közösbe.

New York Giants@Seattle Seahawks 17-38

MVP: Odell Beckham

Sherman: a liga egyik legjobb cornere a mérkőzés után megdicsérte Beckhamet, ami azért nem gyakori jelenség, szóval illik komolyan venni. Ez a tény, a 100+ yardos mérkőzés a liga egyik legjobb védelme ellen idegenben, illetve a Sherman mellett szerzett 44 yardos bónusz elkapás miatt jár a dicséret. Mint ahogy jár a 4 TD-t és 178 total yardot szerző Marshawn Lynchnek is.

A mérkőzés egyébként meglepően szorosra sikerült, a 4. negyedig 17-17 volt az állás, majd valami eltört Eliékban. Egy negyed alatt benyeltek 21 pontot, miközben a Seahawks franchise rekordot jelentő 350 yardot futottak ellenük. Wilsonnak a 107 futott yard és a futott TD ellenére nem volt jó napja, két interceptionnel is szomorította a szurkolókat. Eli szintén 1 TD-vel és két turnoverrel fejezte be a meccset, igaz ő leginkább Tom Coughlint boldogította.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig  ITT  találsz információkat.