A szezonbeharangozónk ezen részében azokról a játékosokről lesz szó, akik be fognak égni idén, "bust"-ok lesznek fantasy-ben. A fantasy teljesítmény természetesen egybecseng a valós életbeli produkcióval, így alapvetően a valóság alapján próbálok jósolni, de belejátszik az átlagos draftpozíció is a fantasy ligák alapján. 

10. Újonc elkapók (Sammy Watkins, Mike Evans, Odell Beckham, Brandin Cooks, Kelvin Benjamin)

Nem igazi bustok, de valahol fel kellett őket tüntetnem és el kellett mondanom a véleményem. Szóval nem igazi bustok, mert jelenleg nem magas a draft-értékük, tehát a ranglistákon sem írják őket előre. És titeket is óva intenélek attól, hogy korán válasszátok ki az újonc elkapókat, mégpedig azért, mert Randy Moss 1998-as 1313 yardos újonc-szezonja óta összesen öten lépték át az 1000 yardos határt (Boldin, Clayton, Colston, Green, Allen). Watkins esetében gyenge az offense, szar az irányítója, viszont ő fogja a legtöbb labdát elkapni. Evans nem egyedüli elkapó, viszont jó a QB-ja (a falnak mondjuk jobban kell teljesítenie, mint az első előszezon meccsen, különben minden mehet a kukába). Beckham sérült és viszonylag gyenge a Giants, Cooks pedig egy olyan támadósor része, ahol sok ember között oszlik el nagyjából egyenlően a terhelés. Kelvin Benjamin egy fal és elkapó-társak nélküli offense-ben szerepel, ahol ő lesz az elsőszámú célpont. Az edzőtáborból jó hírek jönnek róla és az első preseason meccsen is volt egy gyönyörű elkapása az endzone-ban. Kerülném őket, ne dőljetek be a nagy felhajtásnak és ne húzzátok be őket túl korán. Ha választani kellene, az első előszezon meccsek alapján Cooks tűnik a legbíztatóbbnak, de nagyon ugrott a listákon is.  

9. Ryan Matthews

Matthews végre egészséges volt tavaly, ami nem szokása, ezért alapból veszélyes húzás. Emellé pedig ott van mellette a futók között Danny Woodhead, aki már tavaly is sok szerepet kapott, illetve érkezett Donald Brown a Coltstól, aki versenghet a snapekért. Matthews a kezdő, de sokat fog az oldalvonal mellett is állni, kockázatos húzás és az upside sem magas. 

8. Chris Johnson

CJ2K, vagy mostanában inkább CJ2YardsPerCarry új csapatba igazolt, de nem látom a megújulás lehetőségét. Johnson még mindig gyors, de vesztett a határozottságából a line of scrimmage körül, egyre több rossz döntést hozott a fal mögött már tavaly is. A fal sem olyan jó előtte (mondjuk nem is tragikus), illetve többen próbálják betölteni a kezdő RB posztot. Chris Ivory fiatalabb, erősebb és a rövidyardos szituációknál is inkább őt fogják alkalmazni a Jetsnél, plusz ott van Powell és Daryl Richardson is jelenleg a csapatban. Flexbe talán jó lehet CJ, de valaki korábban el fogja vinni valószínűleg, amit meg fog bánni. Az első preseason meccsen egyébként Ivory kezdett.

7. Lamar Miller

Miller tavaly is hatalmas bust lett (egy ligámban saját bőrömön tapasztaltam) és idén se fog brillírozni. A fal fele újoncokból áll és ugyan tavalyhoz képest javult, ez még mindig nem egy jó szint. Nem tudom, hogy ő lesz-e a kezdő hosszú távon, jelenleg igen, de Moreno még csak pár napja edz.  

6. Hakeem Nicks

Sokszor leírtam már, de Nicks az egyik legtúlértékeltebb elkapó a ligában. Sérülékeny és tavaly egy darab TD-elkapása se volt. Nulla. Pedig sok helyen első számú WR-ként tartják őt számon. Már ennyi is elég lenne, hogy levegyem a draftolandó boardomról, de emellé Indianapolisban csak harmadik számú elkapó lesz, hiszen Reggie Wayne visszatér sérüléséből és T.Y. Hilton is előtte lesz a depth charton. Az edzőtáborból nagyon rossz hírek jöttek felőle (még a kivágása is felmerült), de az első előszezon meccsen nem volt rossz. Ettől függetlenül maradjatok távol tőle!

5. Cam Newton

A Panthers gyenge offense-éről sok szó esett már ebben a holtszezonban, ez pedig rossz hatással lesz Newtonra, aki tavaly jó vételnek bizonyult a középső körökben. Most talán az ötödik QB az nfl.com rangsorában és ez nekem túl magas. Newton előtt nincs fal, csak egy center és nincsenek elkapói sem, így azért nehéz jó számokat produkálni. És még kis sérüléssel is bajlódik. A futásai segíthetnek kicsit az értékén, de ettől még nem dratolnám ott, ahol a rankingokban szerepel.

Newton nem örülhet a falának és a célpontjainak

4. Steven Jackson

Érintőlegesen szót ejtettem már róla a sleeper-es posztban, ahol ugyebár a cseréje Devonta Freeman végzett az első helyen. Jackson öreg már és sérülékeny is, nem sok vizet fog szerintem zavarni úgyhogy sajnálni fogom azt, aki ledraftolja. Az év elején még lehet néhány jó meccse, de aztán Freeman átveheti a staféta botot, úgyhogy ha esetleg mégis kiválasztjátok Jacksont, akkor úgynevezett handcuff-ként ("bilincs") draftoljátok Freemant is.

3. Trent Richardson

Trent az utóbbi évek bust-mintája. Harmadikként választotta a Browns, majd ott nem vált be és elcserélték egy első körös pickért Indianapolisba, ahol ugyancsak gyenge volt. Egy mentsége lehet, ami reménysugár lehet számára, hogy a playbook-ot nem tudta megtanulni olyan rövid idő alatt a Coltsnál és most, hogy a fejében lesz, jobban teljesíthet. Szerintem nem így lesz és egyébként is, passz-orientált lesz a Colts csapata. Az pedig tovább ront a helyzeten, hogy egyértelmű első számú futó lesz (tehát elvileg magasak lennének az elvárások), viszont a fal közepe rendkívül gyenge, főleg Donald Thomas kidőlésével. Az első előszezon meccsen is gyenge volt.

2. Eric Decker

Decker a liga egyik legjobb irányítója mellől az egyik legrosszabb mellé szerződött, ez már alapból nem jó dolog. Ezen felül ő lesz az első számú célpont és igazából az egyetlen jónevű WR a csapatban. Ezáltal az ellenfél legjobb cornerbackje fog rá vigyázni (például Revis kétszer is). Egy érdekes stat: Decker 11 TD-t kapott el tavaly, Geno Smith összesen dobott 12-t. 

1. Knowson Moreno

Még egy ex-Bronco és egy újabb Miami-játékos a listán. Moreno rengeteget profitált Manningből és a Denver támadó alakulatából. A Dolphinsnál gyenge a támadófal, Tannehill nyilván nem egy Peyton és így Morenóra is fognak figyelni. Feltéve, hogy egyáltalán ő lesz a kezdő, amiért Lamar Millerrel kell megküzdenie és nem mutatkozott be jól a delfineknek, hiszen jelentős súlyfelesleggel jelent meg az OTA-k alatt nem olyan régen, majd sérülést szenvedett és csak a múlt héten tért vissza. A tavalyi év alapján magasak lehetnek az elvárások, habár most az offseasonben ezt eléggé lerombolta.

Töltsétek le ingyenes mobilalkalmazásunkat androidra!