Szezonbeharangozó sorozatunk első részeként az előszezon tíz, általunk legjobban várt mérkőzését mutatjuk be az átláthatóság kedvéért időrendi, nem fontossági sorrendben. A kiválasztási folyamatban nagyban közrejátszott az, hogy minél több csapatot tudjunk megnézni, így egy csapat legfeljebb egyszer szerepel a listán, ezzel kimaxolva az előző feltételt.

Seahawks@Broncos (aug. 7, 9.00pm)

Nehéz ennél jobb párosítást kitalálni, hiszen egyből a preseason első napján (a HoF meccset nem számítva) megismétlődik a legutóbbi Super Bowl. Természetesen a kezdők nem játszanak majd túl sokat, de ez akkor is olyan találkozó, ami nem maradhatott ki a felsorolásból. Már négy év óta zsinórban találkoznak ők az előszezonban, utóbbi két találkozót egyébként a Hawks nyerte, nem mintha ez igazán számítana. Ha ilyen nagynevű meccset akarunk még látni, ami egyébként az alapszakaszban is lesz majd, akkor az első héten a 49ers@Ravens, illetve a második heti Broncos@49ers találkozóra is lehet figyelmet fordítani.

Raiders@Vikings (aug. 8, 8.00pm)

Egy igazi under the radar összecsapás. Én mindkét csapatra kíváncsi vagyok, mindkettőnél van egy top újonc irányító (Carr és Bridgewater), egymás ellen léphetnek majd pályára feltételezhetően a második csapat vezetőjeként. A Raidersben Mackre kell még ügyelni, akit többen Clay Matthewshoz hasonlítanak már a training camp alatt is. Illetve a új veterán igazolások teljsítménye is érdekfeszítő lehet. A vikingeknél a tavalyi első körös különítményre (Floyd, Patterson és Rhodes) is külön figyelmet lehet fordítani, meg persze az idei újoncokra, Barr-ra és Crichtonra különösen.

A négy top újonc irányítóból kettő is pályára lép ezen a találkozón

Steelers@Giants (aug. 9, 7.30pm)

Még egy párharc az első hétről, ez főleg a Steelers miatt került be az összeállításba (hiszen a Giantst már láttuk a HoF meccsen). Az óriásoknál talán kisebb a felhajtás, de Odell Beckhamet (aki jelenleg sérüléssel bajlódik, szóval lehet, hogy limitált lesz a részvétele), illetve a futójátékot Rashad Jennings-szel lehet érdemes figyelemmel követni, illetve a védelemben az új CB-párost. A Steelersnél Shazier játékát várom leginkább, illetve az is érdekel, hogy Dri Archert hogyan fogják foglalkoztatni, plusz Martavis Bryanttől is várok pár szép megmozdulást. 

Jaguars@Bears (aug. 14, 8.00pm)

Itt elsősorban a jaguárokat ajánlott nézni, kiváltképp Bortlest és az újonc elkapókat (Lee, Robinson, ha egészségesek) a támadóoldalon, a veterán szabadügynök-igazolásokat (Clemons, Hood, Bryant) a védő oldalon. A chicagóiaknál az újonc futó Carey lehet érdekes és a defense újoncai, a két DT Ferguson és Sutton, illetve a secondary-ben Fuller és Vereen. 

Packers@Rams (aug. 16, 4.00pm)

Elsősorban a Ramset szeretném megnézni és ezt a talákozót választottam tőlük. A kosok védőfalát és főleg az újonc Donaldot érdemes figyelni, már a training camp alatt is parádézik a srác. A támadó oldalon a másodéves Tavon Austint és az újonc Tre Masont ajánlom a figyelmetekbe a skill pozíciókból, rajtuk kívül pedig Greg Robinsont, az 1/2-re választott tackle-t tudnám ajánlani. Pályára léphet a védelemben Michael Sam is, de mellette a secondary fiatal tagjait, Joynert, Gainest és Alexandert is figyelemmel lehet követni. A sajtfejűeknél a tight end posztért folytatott verseny lehet érdekes, illetve a két újonc elkapó teljesítményét is szemmel lehet tartani. A védőknél Clinton-Dix és Bradford játékára leszek kíváncsi. 

Mason és Robinson között van egy kis különbség

Falcons@Texans (aug. 16, 8.00pm)

Két olyan gárda találkozik, akik korán draftolhattak idén, viszont jóval magasabb elvárásaik vannak és jelentős javulás várható tőlük. Itt megnézhetjük, ahogy az 1/1-es választott Clowney akár az 1/6-os választott Jake Matthews ellen áll fel (habár valószínűbb, hogy nem ugyanazon az oldalon lesznek), illetve a Fitzmagic irányította támadó alakulatot, ráadásképp pedig Tom Savage is pályára lép majd a harmadik számú csapat irányítójaként. Az Atlanta támadósorából Devonta Freemant emelném ki, de a védelem lesz érdekesebb, hiszen itt van több új arc. 

Browns@Redskins (aug. 18, 8.00pm)

A második heti "hétfő esti rangadó" lesz ez, ahol a kezdők és a második csapat is nagyjából azonos időd tölthet a pályán. Épp ezért választottuk a Browns ezen meccsét, hiszen itt valamilyen szinten össze lehet majd mérni Hoyert és Manzielt (főleg ha esetleg Pettine megpróbálja Manzielt kezdőként ezen a találkozón). A Ben Tate - Terrence West futópárost és a szinte nevenincs elkapósort is érdemes lesz figyelni a barnáknál az év közbeni produkcióra való tekintettel. A túloldalon az RGIII - DeSean Jackson összhang mértékét lehet figyelni. 

Buccaneers@Bills (aug. 23, 4.30pm)

Ez is egy elég kisnívójú meccs, de ettől még nagyon is érdekes lesz. Főleg azért, mert harmadik hetes találkozó, tehát sokat lesznek pályán a kezdők. Az egyik oldalon McCown fog passzolni Mike Evansnek és Seferian-Jenkinsnek is, a másikon pedig Manuel Sammy Watkinsnak, a célpontokat emelném tehát ki első sorban. Emellett meglátjuk, hogy a Lovie Smith által összerakott védelem hogyan is muzsikál a sok új játékossal.

Saints@Colts (aug. 23 , 8.00pm)

Ugyanúgy mint az előbb, ez is harmadik heti találozó, tehát sokat lesznek fent a kezdők, ami bizony egy Brees vs. Luck csatát eredményez. A szenteknél az offense-ben Cooksra, a defense-ben a csere-CB Jean-Baptiste-re hívnám fel a figyelmet, előbbit azért legtöbben ismeritek, utóbbi pedig egy Seahawks-típusú magas, nagy darab CB, aki ehhez mérten lassabb és nehezebben fordul, de érdekes lehet követni, mire viszi majd. A Coltsnál az elkapótrióra, illetve Trent Richardsonra érdemes figyelni, utóbbira főleg azért, hogy továbbra is bust marad-e, vagy egy rendes offseason Indianapolisban megtáltosítja. Szerintem előbbi, de meglátjuk.

Jets@Eagles (aug. 28, 7.00pm)

A negyedik héten van legkevesebbet pályán a kezdő sor, így itt lehet a cseréket és a fiatalokat kipróbálni. Azért ajánljuk ezt a meccset, mert a két csapat csereirányítót cserélt a holtszezonban, Vick visszatér Philadelphiába, Sanchez pedig volt csapata ellen játszhat egy jót. 

Amik nem fértek fel a listára, de érdekesek lehetnek:

1. hét: 49ers@Ravens, Cowboys@Chargers, Browns@Lions

2. hét: Eagles@Patriots, Dolphins@Buccaneers, Chiefs@Panthers

3. hét: Panthers@Patriots, Rams@Browns, Bengals@Cardinals

4. hét: Vikings@Titans, Seahawks@Raiders, Falcons@Jaguars