Miután nemrég 3 nap alatt lepörgettem a 24 utolsó (ezúttal már csak 12 részes) évadát, így most egy hasonló tematikájú összefoglaló jön. Nos, főcímzene helyett szignál vagy mi, korábbi részek tartalma, "the following takes place between 6 p.m. and 5 a.m.":

18 és 19 óra között:

Ilyen rangadók vannak, de én persze 7-ig még a munkahelyen kell lógassam a lábam, a Kandallóba se fogok odaérni kezdésre, de legalább havazik Foxborough-ban! Hell yeah, végre football idő! Kaptunk is a megosztott képre vagy 400 like-ot, szóval várja már más is a késő esti meccset, helyes. Jah, arról tervezünk külön posztot, de azzal még ráérünk. Romo se játszik, tudtam én már tegnap, hogy a Cards-ra kell fogadni.

19 és 20 óra között:

Szemérmetlenül a rangadók nagy részét kiválasztottam, így muszáj volt töltelékmeccseket is húzni, negyed 11-ig a 'Boys-Cardinals mellett ezekkel ütjük el az idő.

Illetve csak ütnénk, ha történne bármi érdemleges. A Browns-Buccaneers-en egy FG és egy egyébként gyönyörű INT az összes történés, a Bengals meccsén meg még ennyi se, ott csak egy Jags mezőnygól volt.

A Dallas mindenesetre vezet egy 52 yardos rúgással és Patmon (Az meg ki? - kérdezhetné Jack Bauer) picksixével.

20 és 21 óra között (avagy 2. és 3. negyed):

Az eddigiek után a hangulatom a mélyben, ráadásul már Foxborough-ban sem havazik, sőt el is tűnt a hó. Ej.

Újabb 3 pont a Browns-nak, majd megkezdődik az Evans-show, szép TD, vezet a Tampa. Az mindenesetre látszik, hogy Alex Mack, illetve a futójáték nélkül ez a Browns finoman szólva nem kelti egy poztív mérlegű csapat benyomását. Hoyer rögtön meg is dobja a maga interceptionjét, majd Glennon is a magáét, 10-9 Bucs. TD itt, TD ott (újra Evans), 17-16 a floridaiaknak.

A Bengals viszont feléledt, legalábbis Sanu 19 yardos hatpontosa, egy FG, és egy blokkolt punt utáni safety erre utal, máris 12-3 a Cincynek. Majd fordulás után már 19-3, itt viszont Bortles végre NFL QB-ra emlékeztet és 40 yardos picksix helyett 40 yardos TD passzt ad Hurns-nek. A harmadik negyed végén tehát látótávolságban a Jacksonville és övék a labda.

A "Weeden-show" viszont már a felkonfnál (egyetlen 30 yardos screen passz) véget ért, innentől csak az Arizona volt a pályán. 2 Palmer TD átadás, blokkolt (és majdnem visszahordott) FG, továbbá szerencsétlen Weeden folyamatosan dobálta a homály passzait, red-zone-ban el is adta a disznóbőrt (#HoneyBadger), a 4&1 sem sikerült, a harmadik negyed végi 14-10 a Cowboys-ra volt hízelgő.

21 és 22 óra között:

Az utolsó negyedben a Pintyek további két hatpontossal le is zárták a mérkőzést, 7-1-gyel egyedül vezetik nem csak az NFC-t, hanem az egész NFL-t, és azt kell mondjam, hogy megérdemelten. Murray-t nemhogy 100, hanem 80 yard alatt tartották, a védelem továbbra is parádés, bár nyílván nem egy Weeden elleni meccs volt az igazi mérce. (Cowboys-Cardinals 17-28) Érdekesség, hogy az Arizona ezzel 4-0-val végzett az NFC East ellen, ráadásul most két hazai meccs (Rams, Lions) jön. 9-1? Romo nélkül a Boys csak egy kar nélküli óriás (vele viszont kétkezes), és a legújabb hírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy vasárnap Londonban a Jags ellen játszani fog...

A Cleveland Hoyer újabb TD passzával végül megnyerte ezt a "rangadót" (Browns-Buccaneers 22-17), de az igazsághoz hozzátartozik, hogy 1:50-nel a vége előtt, 4&1-nél Evans 9 yardos elkapása után/közben mire dobtak offensive pass interference-t az újoncra a zebrák az számomra rejtély.

A Jaguars 26-23-ra még feljött, de Hill 60 yardos futott TD-je végül eldöntötte ezt a szintén nem túl magas színvonalú párharcot (Bengals-Jaguars 33-23). Hét közben pont Bengals-Browns TNF-et rendeznek, Mack és futójáték már, Gordon pedig még nincs, nem fogadnék a Barnákra.

22 és 23 óra között:

Most előreszaladok, de ez végül tükörsima lett. És nem, nem a Seahawks-Raiders-re gondolok...

Pedig Washingtonban úgy indult, hogy könnyen érvényesül a papírforma, Lynch újra Beast Mode-ban, Irvin (!!) picksixet szerez, 14-3.

Same old  Seahawks

Bostonban is úgy kezdődött az egész, hogy szoros rangadót láthatunk, két Gostkowski FG-ra egy 1 yardos Hillman TD jutott (7-6 Broncos). Na de a második negyedben...

23 és 24 óra között:

...beindult a Pats henger. Manning INT, Brady TD (Edelman), Edelman punt-return TD, Ayers sack és máris 27-7-re vezettek a hazaiak.

Seattle-ben eközben Lynch újabb hatpontosával már 24-3-ra megugrott a Hawks a félidőben, és nem utalt rá semmi, hogy ebből még meccs lesz. Ráadásul a szezonban először Sherman is behúzhatott a neve mellé egy INT-et, Hauschka (!!) pedig a saját kick-offja után szerzett fumble-t.

00 és 01 óra között:

De az lett. Egy blokkolt punt után ugyanis a Hawks end zone-jába pattogott a labda, Butler vetődött rá, 24-10, a Carr-Rivera összjátékot követően pedig máris 24-17 állt a táblán.

Massachusetts-ben eközben a két leendő Hall-of-Fame irányítóról szólt a rangadó, TD-passzok és eladott labdák követték egymást, de az állás érdemben nem változott.

A hét elkapása díj ezúttal Gronké

01 és 02 óra között:

Az utolsó negyedben Belichick több váratlant is húzott, 43-21-nél 2-pt conversion, majd 6 perccel a vége előtt jött a nap játéka:

Sorcsere a Patriots-nál. (A bíró vajon mit keres ott középen?? Egyébként false start lett - muhaha - és 4&6-ra már tényleg elpuntolták.)

Összességében a New England teljesen megérdemelt győzelmet aratott (Patriots-Broncos 43-21) a továbbra is csúcsformában játszó (33/53, 333 yd, 4 TD, INT) Brady vezetésével, ez a győzelem a rájátszásban még sokat érhet. Manning pedig újra 400 yard fölé jutott (ebből Sanders 151, Thomas 127, futójáték nem volt), és lassan kezdhet megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a play-offban újra Foxborough-ba kell utazni...

Hauschka mezőnygóljaival végül a Hawks megnyugatóbb előnyre tett szert, a védelem is hozzátette a magáét, így a Raiders végül 2 perccel a vége előtt még ugyan szépített, de az onside kick Kearse kezében landolt.

Wilson egyáltalán nem játszott jól, avagy a támadófal most is folyamatosan kihívásokkal küzdött, de mondhatnám azt is, hogy a Raiders pass-rush jól működött. Wilsont talán a legnehezebb sackelni az irányítók között, de most alaposan megkeserítették az életét, Lynch nagy meccse és a védelem két, valamint a special team egy szerzett labdája kellett a győzelemhez (Seahawks-Raiders 30-24). Azt azért vegyük észre, hogy ebből a Hawks védelemből Chancellor, Wagner, Maxwell és M. Smith is hiányzik.

02 és 03 óra között:

A hajnali AFC North rangadón a Steelers megpróbált visszavágni a második héten elszenvedett vereségért, és Roethlisberger újabb 6 TD-s (!!) meccsével ez könnyedén sikerült is. Hamisítatlan északi rangadó volt, feszültséggel, kisebb verekedéssel.

De ahogy ezen a játékhéten már többször is megtörtént, az első negyedben (és a második legelején) még semmi sem utalt a végkifejletre. Flacco-T. Smith TD 35 yardért, a 2. negyed elején 3 egymást követő játékban sackelték a Ravens védői az ellen irányítóját (4&39-re öröm puntolni...), de itt 11 perccel a félidő előtt fordult a kocka.

03 és 04 óra között:

A következő Ravens drive-ban ugyanis Taliaferro elfumble-zta a labdát, a negyedből hátralévő 8 percben pedig a Pittsburgh 3 TD-t is felrakott a táblára és a negyedbe még egy (második pillantásra már nem feltétlen így tervezett) trükkös XP és egy Flacco INT is belefért.

Wing (punter, itt holder) egyébként már az LSU-ban is képes volt ilyesmire

04 és 05 óra között:

A harmadik játékrészben nem történt semmi érdekes (illetve de: ezért a playért Suggs-t nem 15 yardra kellett volna büntetni, hanem azonnal kiállítani, majd meccs után egész szezonra elmeszelni), az utolsóban viszont újra felpörögtek az események. Előbb Brown szerzett 54 yardos TD-t, majd Jacoby Jones hordta vissza a kick-offot 108 yardról.

A maradék időben Roethlisberger újabb 2 TD-t osztott ki, így múlt hét után újra 6-tal zárt. Korábban egyetlen játékosnak (Tittle - 1962) sikerült egy szezonon belül két 6 TD-s meccset produkálni, BR-nek ez két egymást követő meccsen sikerült. 2 meccs alatt 12 TD természetesen NFL-rekord. Felkészül a Jets, katonadaninak már meg is van a heti bold predictionja. Steelers-Ravens 43-23.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Regisztráljatok és vegyetek részt az appon elérhető külön TIPPJÁTÉKUNKBAN értékes DÍJAKÉRT (további információk ITT).