Nekem jutott az a feladat, hogy megmagyarázzam, hogy miért a Bengals fog ma nyerni, és ez egyáltalán nem könnyű. Nem csak azért mert A. J. Green nem játszik, és nem csak mert 0-27-re végződött ugyanilyen pályaválasztással az alapszakasz 7. hetében ez a meccs. A késő esti Cowboys-Lions meccsel együtt természetesen ezt a párharcot is adjuk a Kandallóban!

Tanult kollégám a Colts posztjában számos statisztikát citált, hogy miért a Bengals fog veszteni, de ez itt a rájátszás (közhelyszótár felcsapva), minden meccs más (lapozunk…) és egy meccsen dől el minden (…és csak lapozunk…)., és egyébként is, egyszer minden sorozat megszakad (…és csak lapozunk).

Komolyra fordítva a szót, a rájátszásba jutó csapatok ellen egyik csapatnak se megy, a Colts ezeken a meccseken 2-4-es, a Bengals 3-4-1-es mérleget tud felmutatni, de most egymás ellen kell játszani. Az alapszakasz meccshez képest a Bengals oldalán az összeállításban nincs sok változás, Green akkor se játszott, viszont az utóbbi hetekben végre magához tért a futójáték (összességében alapszakasz 6.), az újonc Jeremy Hill például 132 yardot átlagolt az utolsó 3 meccsen. Érdekesség, hogy Hill a legjobb futó a 9. hét óta!

Dalton pedig prime-time meccseken az idei alapszakaszban is szenvedett, bár a 16. héten a Broncos-t végre meg tudták verni, és abból a meccsből erőt meríthetnek. Azon a mérkőzésen ugyanis a Denver közepesen (19/85 yd) futott, ezt a Colts a jobb napjain is csak ritkán tudja, így Manningre hárult volna a feladat, hogy megnyerje azt a MNF-t, de a Bengals D# végül 4 interceptiont szerezve behúzta a Cincinnatinek a győzelmet. Mint az előbb mondtam, a Colts jobb napjain is csak ritkán fut jól, nos a csíkosok elleni alapszakasz meccs pont ilyen volt, ugyanis ott egészen hihetetlen 171 yardot futottak, és még Richardson is 5,5-es átlagot hozott össze. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ilyen nem lesz még egyszer, Bradshaw sincs már, így Lucknak és az elkapóknak kellene a Cincy védelme ellen vigyázni a labdára és elég pontot felrakni a táblára. Az ellen a védelem ellen, akik 20 interceptionnel a harmadikak a ligában, és akik ha blitzelnek, akkor a legalacsonyabb passer ratinget engedik az ellenfél irányítójának.

A játék képében tehát arra lehet számítani, és igazából ez a Bengals esélye, hogy sok futással (Hill és Bernard vegyesen) hosszú drive-okat vezetve Luckékat a pálya szélén tartják, és a sok futás közben pedig néhány trükkös játékot is láthatunk majd elsősorban Sanuval. Ha viszont a futás nem működik majd, akkor meg lesznek lőve, mert Daltonnak így csak Sanu és Gresham marad célpontnak, őket pedig a Vontae Davis vezette secondary könnyedén leveheti a pályáról. A labda másik oldalán pedig a ball-hawk védelemnek muszáj labdát, labdákat szereznie, és az Indy ellen lehet is, ugyanis az Indianapolis 31 eladott labdával 30. az NFL-ben. Marvin Lewis-ék szinte biztosan tanultak a tavalyi Wild Card meccsből (vs SD 10-27), ahol Daltonra több mint 50 passzjátékot hívtak, így ezúttal várhatóan kiegyensúlyozottabb game-plannel érkeznek, viszont fontos, hogy ehhez esetleges hátrányban is tartsák majd magukat. Fun factnek tűnik, de számíthat, hogy mindkét puntert kiválasztották idén a Pro Bowlra, így várhatóan mindkét offense hosszú drive-okra kényszerül majd.

Összességében kiélezett és szerintem szoros meccsre lehet számítani (személyes tippem 31-27 Bengals), azt pedig, hogy a mai győztes mire megy a Denver Broncos ellen idegenben szintén megnézhetitek majd velünk a Kandallóban jövő vasárnap. Katonadani a Colts szemszögéből természetesen más meccsre számít, a szerkesztőség véleménye is megoszlik: