Megköszönve MZoli kollégának a múlt heti helyettesítést, ismét itt vagyok és jöhetnek a meccsek felvezetői. Lesz jópár nagy rangadó és akár playoff-ról döntő csata is, lesz néhány blowout és akad olyan találkozó is, ami nem kelt fel bennem semmilyen érzelmet, legfeljebb unalmat, ha az érzésnek számít. Na vágjunk is bele.

Indianapolis Colts @ Cleveland Browns

Azt reméltem ennek a meccsnek a kiválasztásakor, hogy Johnny Manziel fog kezdeni, de sajnos nem így lesz. Viszont akkor is ezt vetítjük a Kandallóban a 22.25-ös rangadó előtt, mert érdekesnek ígérkezik ettől függetlenül is. Nézzünk bele kicsit a Manziel-Hoyer vitába. Hoyer egy közepes irányító, egy igazi game manager. Nem csinál nagy játékokat, de általában nagy hülyeségeket sem, nem ad el sok labdát, habár ez alól az utóbbi 2 meccs erős kivétel. Ha van egy jó futójáték mögötte, akkor elvezethet egy csapatot a rájátszásig, láttuk az év első felében, amikor Mack még játszott és jól mentek a futások. Mióta ez kiesett, előjönnek Hoyer limitált képességei. Állítólag jó arc a srác, a csapattársak bíznak benne, valószínűleg ezért és az eddigi győzelmek miatt maradhatott a kezdőben.

Manziel szinte szöges ellentéte Hoyernek. Hatalmas játékokra képes, de benne van bőven a hibázás lehetősége is. Mindkét arcát megmutatta múlt héten, először, első drive-jában a szebbiket, gyönyörűen vezette végig a csapatot a pályán (habár emeljük ki, hogy a teljesen üresen álló Westet nem vette észre egy HB Wheel route során, amiből TD lehetett volna, de akkor is jó passzt adott, bár majdnem INT lett a vége). A következő labdabirtoklás során pedig majdnem összehozott a Billsnek egy TD-t, én azt hittem fumble, de végül incomplete lett az átadás az új szabályok szerint. Az én véleményem az, hogy Manzielt ki kell próbálni, meg kell nézni mit tud, már csak azért is, hogy mi legyen Hoyer szerződésével. Szerintem ha Brian ezen a meccsen is pocsék lesz, akkor jövő héten már Johnny Football kezd majd, ez az utolsó esélye lehet Hoyernek. 

A meccsről annyit, hogy szerintem a Colts behúzza, de nem T-Rich vezérletével, aki azt mondta, hogy megmutatja a barnák vezetőinek, hogy hiba volt őt eladni és ő egy jó játékos. Kár, hogy ebből semmit nem láttunk eddig az NFL-beli karrierje során, de biztos neki van igaza. Ha a Colts hamar vezetéshez jut, akkor kiütés is lehet belőle, de ha bent maradnak az öltözőben, mint tették azt már többször is idén, akkor minden esélye megvan a Brownsnak. Vontae Davis nem játszik, pedig megnéztem volna a Davis-Gordon összecsapást.

Seattle Seahawks @ Philadelphia Eagles

Legion of Boom vs. Legion of Zoom, elképesztően jó meccset várok, a csapatok a Lincoln Financial Fielden, mi pedig rowi kollégával a Kandallóban csapunk össze vasárnap este, mindkettőt érdemes lesz nézni. 

Az Eaglesnél nagyon örültek volna, ha ez a meccs a 4-5. hét környékén van, mert mostanra összekapta magát a Seahawks és tavalyi fényében tündököl a védelem. A Hálaadás-napi meccsek beharangozójában azt mondtam, hogy az Eagles olyan csapatoktól kap ki idén, akik vagy elképesztő passzjátékkal rendelkeznek, vagy nagyon jól védekeznek. Előbbi egyáltalán nem jellemző az aktuális ellenfélre, utóbbi annál inkább. A hazai pálya viszont nagy előny az Eaglesnek, 10 meccse nem kaptak már ki a Lincen, ezért nem tudok dönteni győztes kilétét illetően.

A Seahawkshoz visszatérő Bobby Wagner óriási erősítés a futójáték elleni védekezésben, nem lesz könnyű dolga McCoy-nak, aki tavalyi formáját idézi, mióta az 5. héten visszatért Lane Johnson, jobb futásonkénti átlagot produkál, mint tavaly, ahol a legjobb futó volt a ligában. Sanchezen sok fog múlni, jobban örülnék, ha inkább futnánk, de nem olyan rossz Sancho, mint régen a Jetses időkben, ennyit jelent a jó edzői stáb (nem csak a HC, hanem az OC és a QB coach is).

Nagyon nehéz döntenem a két csapat között, végül a címvédő mellett tettem le a voksom, mert így lesz okom örülni bárki nyer az Eaglesnek nem ment idén az NFC West ellen, tehát jó védelmek ellen.

A többi meccsről röviden:

19.00

A Steelers és a Bengals összecsapását is nagyon nehezemre esett megtippelni, mivel annyira inkonzisztens és hullámzó mindkét csapat, hogy sose tudni épp melyik van a hullámvasútja tetején, melyik az alján. Végül a vasasra tettem, mert múlt héten ők kikaptak, a Bengals meg nyert, habár épphogy és a Bucs volt az ellenfél, szóval ők se voltak éppen jó formában. Andy Dalton egyébként 2/6 LeBeau védelmei ellen, a túloldalon Le'Veon Bell pedig a liga történetének második játékosa lehet, aki 200+ scrimmage yardot szerez 3 egymást követő mérkőzésen.

Előre féltem Josh McCownt, amikor a Buccaneers a Lionshoz látogat, hiszen a Suh vezette védőfal le fogja tiporni a McCown előtt álló falnak nevezett valamit és egyenes útja lesz az irányítóhoz. Egyébként túlzottan nem izgat fel ez a találkozó, sima hazai, mindenki így gondolja:

Jadeveon Clowney keményen 7 tackle-lel fejezte be újonc szezonját, egyelőre nem vált be, de várjunk még ezzel. Fitzpatrick és DeAndre Hopkins a csúcson van jelenleg és még egy hétig ott is maradhatnak, hiszen a Jaguars ugyan véletlenül megverte a Giantst, rontva ezzel saját draft-pozicióját, de ettől még kötelező feladat ez a Texansnak. Azon azért jót nevettem, hogy Watt úgy kap el TD-ket, hogy azt se tudja mit mond Fitzmagic a huddle-ben.

Újabb kiélezett csata megjósolhatatlan kimenetellel a Ravens@Dolphins találkozó. A hollók elvesztették Haloti Ngata-t 4 meccsre tiltott szerek használata miatt és ez nagyon rossz hír, mert az All-Pro szint határán játszott. Különösen fájó ez a dolog, mivel a secondary legjobb játékosát, Jimmy Smith-t is elvesztették pár hete, így nagyon nehéz lesz a playoff-ba kerülni. Forsettnek viszont nagy napja lehet a hétfőn pocsékul játszó miami védelemmel szemben, ez lehet a nyerő stratégia a Ravensnél, futni-futni-futni. E miatt tippelek a Ravensre és mert a Dolphins nem volt épp meggyőző a Jets ellen.

Az ellen a Jets ellen, amely most a Vikings ideiglenes otthonába látogat. Nagyon nevetséges, hogy miután John Idzik kvázi kötelezte Rex Ryant arra, hogy Geno kezdjen, Ryan telibeszart mindent és nem engedte passzolni az irányítót, a hétfő esti rangadó 58. percében 6 vagy 7 passzkísérlete volt Smith-nek. Remélem mindketten ki lesznek rúgva év végén, most meg kikapnak a jól játszó Bridgewater vezette vikingekkel szemben.

Tavaly nagyon érdekelt volna a Panthers@Saints rangadó, most majdnem minden meccs jobban fel tud pörgetni ennél. Az egész NFC South mehetne a kukába, ha nem játszanának egymással ilyen sokat... Arra a kérdésre keresem csupán a választ, hogy múlt héten miért nem dobott Brees Graham felé labdát? Összevesztek talán?

Na a Giants vendégjátéka a Titansnél a másik meccs, ami nem tud felizgatni, de kicsit sem. Az óriások a Jacksonville-től is képesek voltak kikapni 21-0ról, a fél csapatot IR-re tették, egyértelműen a draftra tartalékolnak, de a Titanstől így se lesz könnyű kikapni. Legfeljebb Beckham miatt lesz érdemes nézni a meccset, de a kérdés itt az lesz, hogy melyik gárda akar jobban kikapni.

A Rams a liga történetének legjobb 5-7-es csapata. Ha lenne egy irányítójuk, harcolhatnának a rájátszásért. Így azonban jön ismét egy 7-9-es szezon és lehet bizakodni, hogy milyen jó is a csapat. A Redskinsnél pedig padozik az az irányító, akit a Rams cetlijével választottak és adtak mellé egy rahedli másik picket. A Herschel Walker trade-hez túlzás hasonlítani az üzletet, mert abból a Cowboys annó olyan játékosokat draftolt, akik oroszlánrészt vállaltak a csapat néhány évvel későbbi Super Bowljaiból, a Rams nagyon messze van ettől. A meccs nem lesz rossz és a Rams fog nyerni.

Két-három hete talán a Chiefs-en lett volna valakinek hero pick-je, most viszont packer nation az egyetlen, aki a Cardinalsra tippelt. Ennek az az oka, hogy a Cards támadójátéka Stantonnal és Ellington nélkül pocsék, amit a védelem pedig leművelt a Falcons ellen, nem volt épp a vitrinbe való. Patrick Peterson fogadkozott a múlt heti meccs előtt, hogy leszedi Julio Jones-t a pályáról, de a kiváló elkapó darabjaira szedte a saját bevallása szerint (mármint PP-é) legjobb cornerbacket. Arians le is teremtette, hogy kevesebb duma, több játék. A pintyek könnyen elbukhatnak a rájátszás kapujában, simán benne van a pakliban, hogy nem nyernek több meccset (Rams, Seahawks, 49ers a maradék). A Chiefs pedig a 6 darab 7-5-ös csapat egyike az AFC-ben, ott lehetetlen megmondani ki ér oda a wild card-ra, kell nekik ez a meccs.

A Bills még playoff-contender csapat, azonban ez csak elméletben állja meg a helyét, mert a sorsolásuk brutális, most Broncos, majd Packers, pihenésképp Raiders és végül Patriots, tehát 4 meccsből megkapták a liga 3 jelenlegi legerősebb csapatát (mondjuk), így szerintem őket ki lehet zárni. A Broncos be fogja húzni a meccset, de arra kíváncsi leszek, hogy Manning előtt a fal hogy bírja a nagy nyomást.

Bay area rangadót is rendeznek a hétvégén, Jim Harbough még a 49ers edzőjeként most állásinterjúra megy a Raidershez. A 9ers támadósora nagyon gyengén muzsikál, de a fosztogatók ellen még Kaepernicknek is jó napja lehet. A túloldalon Chekdown Carr fogja dobálni a rövid passzait a szánalmasan gyenge skill playereinek, meglátjuk, hogy legalább Latavius Murray-t játszatják-e az Oaklandnél, az üde színfolt lenne.

A vasárnap esti rangadón a Patriots utazza át az országot a Chargershez a melegbe, ez lehet Riversék előnye, mert egyébként nagy esélyes a Pats. A hazaiak 8-5-tel állnak, de a maradék négy meccsük talán a Billsénél is nehezebb, hiszen Broncos, 49ers, Chiefs a fennmaradó három találkozójuk ez után, nekik se lesz sétagalopp a december. Chandler Jones lehet, hogy visszatér a hazafiakhoz, ez esetben Rivers megbarátkozhat a gondolattal, hogy sokat fog feküdni a fűben az este folyamán.

Hétfő este két divízió-vezető találkozik, hatalmas rangadó lesz a Falcons@Packers. Ja, nem, sima blowout lesz. Múlt héten a Falcons megmutatta, hogy mennyire jó a támadósora és mekkora potenciál lehetne a csapatban, de ezt nem tudják átmenteni minden hétre és most a liga legjobb (formában lévő) csapatával találkoznak, Aaron MVP Rodgersék könnyedén behúzzák.

Bold predictions:

Múlt héten én voltam a legközelebb a merész jóslatommal (Manziel beáll és ad egy TD-passzt Gordonnak) és hiszitek vagy sem, nagyon gondolkodtam, hogy futott vagy passzolt TDt írjak be Manziel mellé, sajnos a rossz opció mellett döntöttem. Most újra próbálkozunk, meglátjuk mennyi sikerrel.

renningan: Mark Sanchez legjobb passser ratingje tétmeccsen a 2009-es Bengals elleni wild card meccsen született, ekkor 139,4-es mutatót produkált. Alapszakaszban a legjobbját a Patriots ellen nyújtotta 2010-ben 124,3-as ratinggel. Most, a Seahawks ellen legalább 130-as mutatója lesz.

gomes88: DeAndre Hopkins több elkapott yarddal zár, mint Demaryus Thomas és Emmanuel Sanders összesen.

MZoli: JJ Watt 3 TD-t szerez a Jags ellen. Egyet TE-ként elkapásból és mellette 1-1 INT és fumble return TD-je is lesz.

packnation: D.J. Hayden két interceptiont szerez a 49ers ellen (eddig összesen szerzett kettőt két szezon alatt).

rowi: Az Eagles idei legrosszabb teljesítménye yardokat tekintve a 49ers ellen volt 213-mal, az ezt követő már 352. Most 200 alatt maradnak.

Cefre: Mario Williams és Von Miller 3-3 sacket jegyez a Buffalo-Denver meccsen. (Mióta Miller a ligában van (2011, 4 éve), mindketten csupán kétszer-kétszer értek el legalább 3 sacket)

katonadani: Maradok Manzielnél, szerintem hamarabb szerez ő TD-t, mint Brian Hoyer (ha ezen a héten egyik se szerez, akkor tovább él a jóslat a következő hétre is).

A szerkesztőségi tippjáték állása (a csütörtöki Cowboys@Bearst nem számolva, kicsit jobb formára hozva, hogy a múlt heti eredmény is jól látszódjon):