Volt már szó a "boom" játékosokról, fogunk még írni a "bust"-okról is, most viszont az úgynevezett "sleeper"-ekkel foglalkozunk. Trükkös ez a kifejezés, mivel igazából csak akkor említhetjük valakivel kapcsolatban ezt szót, ha a liga többi tagja nem rajong érte igazán.

Alapvetően alacsonyabb profilú futballistákról lesz szó, akiket a draftjaitok középső, hátsóbb köreiben is be lehet majd húzni és egész jó számokat produkálhatnak majd.

10. Tampa Bay Buccaneers DEF

Kezdjünk egy védelemmel, kicsit unortodox módon. A védelmek ugyebár későn kelnek el (kivéve, ha a Seahawks-ot választja valaki), a Bucs viszont mondható under the radar védelemnek, tehát akik nem igazán vannak szem előtt. Ők lehetnek az idei év Panthers-ei, hiszen jól erősítettek a holtszezonban és az új főedző, Lovie Smith is védekező beállítottságú és nem mellesleges remek is a defense-ek összerakásában. Másik védelmi ajánlatom a Rams a sok sack miatt, de ők talán kicsit hamarabb elkelhetnek.

9. Josh McCown

McCown remekelt tavaly a Bearsben és mondhatjuk, hogy ott olyan társak segítettek neki, mint Matt Forte, Alshon Jeffery és Brandon Marshall, de Tampában is összeállt az offense, hiszen Doug Martin visszatér sérüléséből, Vincent Jackson mellé pedig érkezett a klónja, Mike Evans, plusz tight end poszton ott van Tim Wright és az újonc Sefrian-Jenkins, úgyhogy tele van célpontokkal McCown. Nem húznám első irányítónak, de mivel én tendenciózusan hátul draftolok QB-t, így egy jó csere sosem árt, főleg ha jobb számokat is produkál, mint az alapból kezdőnek húzott játékosom. Kicsit módosítanom kellett ezt az ajánlást (múlt héten még a 4. helyen volt), mert az első előszezon meccsen a Jaguars ellen nagyon rossz volt, ami nagyban köszönhető a fal közepének tragikus játékának.

8. Ladarius Green

Egyre nagyobb a felhajtás körülötte, mint sleeper, így már nem is lenne olyan meglepő és nem is csúszik majd valószínűleg olyan messze, hogy tényleg megérje, így idejekorán nem húznám be, csak ha elég későn bent marad. Green egy elképesztő fizikai adottságokkal megáldott játékos és a Chargers támadójátéka évek óta jót tesz a tight endeknek. Ugyan Antonio Gates előtte van a depth charton, de többször lehetnek két TE-s felállások. Az értékének környékén inkább húznám be Ertz-öt, akit a "boom" játékosok között már említettem, de Green se lehet rossz, ha lecsúszunk a top tight endekről és inkább várunk 1-2 kisebbre, akiket az ellenféltől függően váltogathatunk, vagy ha akarunk TE cserét, akkor is tökéletes lehet.

7. Legjobb újonc futók, akik jelenleg cserék (Carlos Hyde, Tre Mason, Jeremy Hill)

Őket így csoportba szedve raktam be, mert mindhármójuk csak csere jelenleg, sok bennük a potenciál és valamiért kinőhetik magukat. Hyde az öregedő és jövőre távozó Gore mögött van a depth charton, Mason a tavaly jól játszó, de nem "nagy név" vagy magas draft pick Stacy mögött, Hill pedig a gyors és irányíváltásairól híres Gio Bernard mögött, aki mellé kell egy kvázi erőfutó és BenJarvus Green-Ellis helyét Hill fogja átvenni a csapatnál. Nem igazán tudok különbséget tenni közöttük, de talán jobb is ez így, több játékos közül választhattok a draft vége felé.

Mason és Hyde Jadeveon Clowney mellett a Rookie Premiere-en

6. Kenny Stills

Stills másodéves elkapó és azért nem raktam bele a "boom" posztba, mert nem várok tőle hatalmas robbantást, de ettől még egész jó lehet egy hátsó körös választásként. Év végén mindenki oda volt érte és azt hittük, hogy nagyon felkapott lesz, azonban a draft első körében érkezett Cooks (aki egyébként kiválóan teljesít egyelőre), így Stills háttérbe szorult kicsit. Ettől még a Saints passz-orientált támadósorában így is szép számokat produkálhat (habár állítólag jobban akarnak a futások felé hajlani, lásd a #3 sleepert).

5. Jordan Matthews

Matthews-t az Eagles választotta a második körben és amellett, hogy rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkezik, nagyon okos és a munkamorálja is kiváló, amit mi sem mutat jobban, hogy minden egyes elkapását követően az endzone-ig fut az edzéseken. Sokat foglalkoztatják Kelly-ék, egyelőre a második csapattal, de ő lesz a kezdő slot-elkapó, ez szinte biztos. Illetve ha Maclin esetleg megsérül (ami jellemző rá), akkor a szélen is szerepet kaphat, ami csak növeli majd az értékét. Elég mély sleeper lehet és valószínűleg ahogy telik az idő, úgy fog egyre több szerephez jutni. Egy 12 fős drafton (nem IDP, hanem standard) egyébként az utolsó körben húztam be, ott el lehet rá lőni egy helyet, de sok ligában akár a waiverről is fel lehet majd szedni. Az első előszezon meccsen volt 2 könnyű dropja, ez nem tesz jót neki, de én bizakodó vagyok a személye irányába.

Új közönségkedvenc van Phillyben

4. Jay Cutler

Nem is értem, hogy Cutler körül miért nincs valamiféle hype a fantasy világában. Parádés célpontjai vannak, akik ki tudják segíteni és van futójáték is mellette, így minden adott, hogy remek szezonja legyen. Az értéke a QB1 vége - QB2 eleje környékén lesz, ha szerettek várni irányítóra, ahogy én, akkor jó vétel lehet 8-9 körben.

3. Khiry Robinson

Látszólag tömött a Saints backfieldje, viszont Sproles ugyebár távozott, így Pierre Thomas lesz az első számú elkapó running back, utána pedig elvileg Mark Ingram jöhetne, csak hát ő meg nagy bust eddig és valószínűleg a szentek vezetőségénél is betelt a pohár, plusz Robinson a tavalyi rájátszásban remek teljesítményt nyújtott. Khiry nagyobb, erőteljesebb és robbanékonyabb, mint Ingram, így szerintem nagy szerep hárul majd rá idén. Egyelőre Ingram kapta az első csapat snapjainek nagy részét és egész pozitívnak tűnt, ettől még fenntartom ezt az ajánlásomat.

Egy szépség ez a Khiry gyerek

2. Terrance West

Clevelandben erőltetni fogják a futójátékot, mivel nincsenek elkapóik és igazán jó irányítójuk se, de ezt már írtam a "boom"-os posztban is. Viszont nem csak Tate robbanhat be, hanem az újonc cseréje, West is, akit egyébként a harmadik körben draftoltak. Tate egyébként sérülékeny is, így ebben az esetben Westre hárulna az egész futójáték, de ha Tate egészséges, akkor is sok labdát kaphat.

1. Devonta Freeman

A Falcons játéka ligautolsó volt tavaly és Steven Jackson a kezdő, akkor miért van itt Freeman, akit a negyedik körben választott az atlantai alakulat? A támadófal megerősödött, Jackson pedig már 31 éves, ami a futóknál nagyon is öregnek számít, plusz még sérülékeny is. Így kerül a képbe az újonc, akire néhányan már felfigyeltek, én pedig a ti figyelmeteket is felkeltem most. 

Az FK! első számú sleeper játékosa

Töltsétek le ingyenes mobilalkalmazásunkat androidra!