Szombaton a BVSC stadionja ad otthont az idei kiemelt bajnokság döntőjének, ahol nem egyszerűen két csapat küzd meg egy trófeáért, hanem Szlovákia legjobb csapata csap össze a 2015-ös magyar bajnokkal!

 

Bevallom, elég nehéz volt a végigülni a két elődöntőt június 21-én, már csak azért is, mert mindkét meccs elég simán alakult. Persze ettől függetlenül mindig talál az ember néznivalót a pályán, például egészen lenyűgöző volt a Monarchs támadófala, de a 90-es számú defensive end, Devin Myers játékára is megérte fókuszálni néhány play erejéig. Arra valahol lehetett számítani, hogy a Bratislava Monarchs nem hagy sok esélyt a Nyíregyháza Tigers gárdájának, de a Wolves-Cowbells kicsit meccstől többet vártam.

De miért érdemes kimenni erre a meccsre?

A villamoson hazafelé zötykölődve azon gondolkodtam, hogy igazából fogalmam sincs, hogy mi állíthatná meg ezt a két csapatot. Ennek nagyon egyszerű oka van: mindkét oldalon van egy-egy olyan tényező, amelyek a HFL-mezőnyből kiemelkedik. Ennek eredője, hogy teljesen megjósolhatatlan, hogy mi lesz a végeredmény, remek meccsre van kilátás.

A Bratislava Monarchs támadóegysége rendkívül precíz, a fal jól tart, nem csoda tehát, hogy a Ferni Garza - Paul de Pass duó eddig megállíthatatlannak bizonyult. Ha minden igaz, akkor a pozsonyi csapat irányítója idén nem dobott interceptiont, ráadásul még sackelni sem sikerült. Személyes kedvencem mellesleg a 72-es számú guard, rendre hosszú yardokra eltolta aktuális ellenfelét, az O-line játékra is kíváncsi emberek csak figyeljenek.

Ami a szlovák oldalon a QB-WR páros, az a Wolves gárdájában Darrell Tate. Én még ilyen játékost a magyar mezőnyben nem láttam, rendkívül alacsony súlypontja és varrógép gyorsaságú lábai egy másik dimenzióból érkeztek hozzánk. Igazából nem hogy a szerelése, de néha még a megérintése is komoly problémát okozott az ellenfélnek, érdemes lesz megnézni, hogy mit kezd vele a Monarchs védelem. Ráadásul ott kísért a pályán visszahordóként is, igaz hozzá nem érdemes rúgni, így a szintén remek adottságokkal megáldott Elek villanhat meg. Ez az állítás persze nem csak a special teamre igaz, hanem a Bencsics Márk vezette offense egységre is.

A május 23-i meccsen, hazai pályán a Monarchs nyert (30-23), de én biztos vagyok benne, hogy ezúttal jóval nehezebb dolguk lesz a vendégeknek. Szívből remélem, hogy bejön a MAFSZ számítása a nyári időponttal, és megdől a tavalyi nézőrekord (ehhez nagyjából a 6 ezer fős létszámot kellene túlszárnyalni). Ha ez meglesz, akkor garantált lesz a fergeteges hangulat, ahol a fölényben lévő hazai közönség megmutathatja, hogy milyen az, amikor rázendít a 12. Ember.

A RÉSZLETES PROGRAM és a szövetség BEHARANGOZÓJA a linkek alatt olvasható, érdemes elolvasni mindkettőt.

Facebook Event ITT, jegyek még lehet elővételben venni!

A képet a mafsz.org oldalról halásztam.